Ζωή και ταξίδια
Τελευταίος έλεγχος: 07/10/2020

Ηλεκτρονικό εμπόριο, πωλήσεις εξ αποστάσεως και εκτός καταστήματος

Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή τη σελίδα αφορούν μόνο τις πωλήσεις σε τελικούς καταναλωτές (B2C) και όχι τις πωλήσεις σε άλλες επιχειρήσεις (B2B).

Το ηλεκτρονικό εμπόριο και οι πωλήσεις εκτός καταστήματος παρουσιάζουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά συνεπάγονται και ορισμένες υποχρεώσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ.

Στις συναλλαγές που υπόκεινται σε αυτούς τους κανόνες της ΕΕ συμπεριλαμβάνονται οι συμβάσεις πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών σε καταναλωτές όταν δεν συναντάτε τον πελάτη σας πρόσωπο με πρόσωπο· π.χ., συμβατικές συμφωνίες μέσω διαδικτύου, τηλεφώνου (με ή χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση), ηλεκτρονικού μηνύματος, φαξ ή τυποποιημένης επιστολής, ή συμβάσεις που συνάπτετε με πελάτες εκτός του συνήθους επαγγελματικού σας χώρου.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο, οι πωλήσεις εξ αποστάσεως και εκτός καταστήματος δεν καλύπτουν συναλλαγές στους παρακάτω τομείς:

Ξεκινηστε

Σχετικά Θέματα

Νομοθεσία της ΕΕ

Χρειάζεστε βοήθεια από τις υπηρεσίες υποστήριξης;

Επικοινωνήστε με ειδικευμένες υπηρεσίες παροχής βοήθειας

Ευρωπαϊκή διαδικασία μικροδιαφορών

Διευθέτηση διαφορών με προμηθευτές ή πελάτες από άλλη χώρα της ΕΕ, για αξιώσεις μέχρι 2.000 EUR.

Κέντρα ενιαίας εξυπηρέτησηςΆνοιγμα εξωτερικού συνδέσμου

Εθνικές πληροφορίες για την επέκταση της επιχείρησής σας σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Σημείο Επαφής για τα ΠροϊόνταΆνοιγμα εξωτερικού συνδέσμου

Στο Σημείο Επαφής για τα Προϊόντα μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά με την εθνική νομοθεσία για τα προϊόντα, καθώς και για τον τρόπο πρόσβασης στις αγορές άλλων χωρών της ΕΕ.

Τοπική υποστήριξη επιχειρήσεων

Έχετε απορίες σχετικά με τη λειτουργία μιας διασυνοριακής επιχείρησης , π.χ. σχετικά με εξαγωγές ή επέκταση σε άλλη χώρα της ΕΕ; Εάν ναι, το δίκτυο Enterprise Europe μπορεί να σας δώσει συμβουλές δωρεάν.

Περισσότερες υπηρεσίες παροχής βοήθειας

Διαβιβάστε αυτή τη σελίδα: