Utolsó frissítés:: 07/05/2019

E-kereskedelem, távértékesítés és üzlethelyiségen kívüli értékesítés

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Az ezen az oldalon közreadott információk csak a végfogyasztók részére történő ún. fogyasztói értékesítésre (B2C) vonatkoznak, az üzleti, vagyis a cégek között megvalósuló értékesítésekre (B2B) nem.

Az e-kereskedelem és az üzlethelyiségen kívüli értékesítés sok szempontból előnyös értékesítési mód, ugyanakkor bizonyos kötelezettségekkel is jár a vonatkozó uniós szabályok értelmében.

Ezeknek az uniós szabályoknak a hatálya alá azok a fogyasztókkal kötött adásvételi és szolgáltatási szerződések tartoznak, amelyek esetében a kereskedő nem találkozik közvetlenül a fogyasztóval; idetartoznak pl. az interneten, telefonon (emberi interakció révén vagy emberi interakció nélkül), e-mailben, faxon vagy szabványos levélben kötött szerződéses megállapodások, valamint azok a szerződések, melyek az üzlethelyiségen kívül jönnek létre a kereskedő és a fogyasztó között.

Az e-kereskedelem, a távértékesítés és az üzlethelyiségen kívüli értékesítés szabályai nem vonatkoznak az alábbi területeken végzett tranzakciókra:

 

Kezdés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EU-jogszabályok

Nyilvános konzultációk

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Kis értékű követelések európai eljárása

Rendezze más uniós országbeli beszállítóival vagy ügyfeleivel szembeni, 2000 eurót meg nem haladó összegű követeléseit

Egyablakos ügyintézési pontok

Tagállami információk azoknak, akik üzleti tevékenységeiket ki szeretnék terjeszteni egy másik uniós országra

Termékinformációs kapcsolattartó pontok

Ön az országában működő termékinformációs pont segítségével tájékozódhat a termékekre vonatkozó nemzeti jogszabályokról, és azokhoz az információkhoz is hozzájuthat, melyek birtokában termékeit más EU-országok piacain is értékesíteni tudja.

Helyi vállalkozástámogatás - Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network díjmentesen segíthet Önnek.

Oldal megosztása: