Utolsó frissítés:: 26/04/2019

Munkahelyi egészségvédelem és biztonság

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Az uniós jogszabályok hatálya 2019. március 30-tól nem terjed ki az Egyesült Királyságra, kivéve, ha a megerősített kilépési megállapodás más időpontról rendelkezik vagy ha az Európai Tanács és az Egyesült Királyság egyhangúlag úgy dönt, hogy meghosszabbítja a kétéves tárgyalási időszakot. Arról, hogy a kilépés milyen jogi következményekkel jár a vállalkozásokra nézve, itt olvashat bővebben:

Az uniós szabályok minimumkövetelményeket határoznak meg a munkahelyi egészségvédelemre és biztonságra vonatkozóan, emellett pedig a következő alapelveket rögzítik:

Így például a vállalkozásoknak intézkedéseket kell hozniuk abból a célból, hogy megelőzzék a munkahelyi veszélyhelyzetek kialakulását, illetve hogy szükség esetén elsősegélyt tudjanak nyújtani, valamint ki kell nevezniük egy vagy több megfelelően képzett alkalmazottat, akik feladata az, hogy ezeknek az intézkedéseknek érvényt szerezzenek.

Az egyes EU-országokban érvényes munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági szabályokról itt találhatók részletes információk.

Lásd még:

Kapcsolódó témák

EU-jogszabályok

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Helyi vállalkozástámogatás - Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network díjmentesen segíthet Önnek.

Oldal megosztása: