Utolsó frissítés : 06/07/2018

Házhoz szállítás

Ha Ön nem viszi magával a terméket vásárláskor, vagy ha házhoz szállítást rendel, a szabályok értelmében a kereskedőnek 30 napon belül le kell szállítania az árut, hacsak nem állapodik meg Önnel más szállítási határidőben.

Szállítási költségek

A kereskedőnek egyértelmű és közérthető módon mindenkor tudatnia kell Önnel a megvásárolni kívánt termék teljes vételárát, ideértve a szállítási és az egyéb járulékos költségeket is.

Külföldi kézbesítés esetén a kereskedő indokoltan számlázhat eltérő összeget a szállításért.

Ha a kereskedő járulékos szolgáltatásokat – pl. expressz kézbesítést vagy díszcsomagolást – is megvételre kínál, ezek költségét csak akkor számíthatja fel, ha Ön kifejezetten hozzájárult ezeknek a költségeknek a megfizetéséhez. A kereskedő nem szerezheti be a fogyasztó hozzájárulását előre bejelölt opciók használata révén. Ha ezt a módszert alkalmazva számít fel járulékos költségeket Önnek, Ön e költségek után visszatérítésre jogosult.

Sérült áruk

A termék esetleges károsodása esetén a felelősség – a feladástól egészen az áru átvételéig – a kereskedőt terheli.

Felhívjuk figyelmét, hogy ha az Ön által az Európai Unió területén vásárolt termék nem úgy néz ki, vagy nem úgy működik, ahogy azt megvételre kínálták, Önnek jogában áll a termék javítását, cseréjét, illetve – ha ez nem lehetséges vagy nem oldható meg megfelelően – a vételár visszafizetését kérnie a kereskedőtől. További információk: szavatosság és jótállás

Késedelmes szállítás

Ha Ön nem kapja kézhez az árut 30 napon belül vagy annak az időszaknak a során, amelyről a kereskedővel megállapodott, emlékeztetnie kell a kereskedőt arra, hogy a kézbesítés elmaradt, és ésszerű haladékot kell neki biztosítania. Ha például a kereskedő arról tájékoztatja, hogy a beszállítók hibájából egy hetet csúszik a szállítás, indokolt lehet, hogy Ön megadja neki az egyhetes haladékot.

Ha a kereskedő a meghosszabbított határidőn belül sem szállítja le a terméket, Ön jogosult arra, hogy felbontsa a szerződést, és a lehető leghamarabb visszatérítésben részesüljön.  Önnek nem kell haladékot adnia a kereskedőnek abban az esetben, ha az illető megtagadja a termék kikézbesítését, vagy ha a közös megegyezéssel megállapított határidő fontos – pl. akkor, ha Ön a kérdéses terméket egy bizonyos alkalomra kívánja beszerezni. Ez a helyzet például esküvői ruha vásárlásakor.

Konkrét eset

Andrej Szlovákiában él. November közepén a férfi egy láda bort rendelt az interneten Olaszországból a családja számára a karácsonyi ünnepekre. A karácsony azonban anélkül múlt el, hogy a bort leszállították volna.

Mivel a megrendelt terméket nem kapta kézhez 30 napon belül, annak ellenére, hogy figyelmeztette a kereskedőt, sőt még haladékot is adott neki a bor leszállítására, Andrej jogosult arra, hogy visszakapja a vételárat.

Gyakran feltett kérdések

EU-jogszabályok

Részletesebben szeretne tájékozódni az egyes országokban érvényes szabályokról?

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Kérjen segítséget, illetve tanácsot a hazájában működő Európai Fogyasztói Központtólen

Oldal megosztása: