Utolsó frissítés: : 10/10/2018

Jövedéki adók

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Az uniós jogszabályok hatálya 2019. március 30-tól nem terjed ki az Egyesült Királyságra, kivéve, ha a megerősített kilépési megállapodás más időpontról rendelkezik vagy ha az Európai Tanács és az Egyesült Királyság egyhangúlag úgy dönt, hogy meghosszabbítja a kétéves tárgyalási időszakot. Arról, hogy a kilépés milyen jogi következményekkel jár a vállalkozásokra nézve, itt olvashat bővebben:

Az uniós jövedékiadó-szabályok a következő termékekre vonatkoznak: alkohol, alkoholtartalmú italok, energiatermékek, villamos energia és dohánytermékek. Bizonyos esetekben igénybe vehetők kedvezményes adómértékek, illetve mentességek (adómentes vásárlás stb.)

Feltétlenül tájékozódjon arról, mikor kell megfizetnie a jövedéki adót, és hogyan igényelheti azt vissza, mikor válik egy termék jövedékiadó-kötelessé, és hogyan tudja ellenőrzi a jövedékiadó-számok érvényességét. Az online értékesítésre egyedi szabályok vonatkoznak, kiváltképp bizonyos termékek, pl. a dohánytermékek esetében.

Oldal megosztása: