Utolsó frissítés: 26/08/2022

Szabadalmak

Az Ön jogai

Ha Ön szabadalmaztatja találmányát, ezáltal kizárólagos jogokat (ebben az esetben: a 27 uniós tagállam) szerez felette, melyek korlátozott időtartamra, rendszerint 20 évig érvényesek. A szabadalmaztatott találmányon alapuló termékeket vagy eljárásokat más személyek nem állíthatják elő, nem hasznosíthatják, nem kínálhatják megvételre, nem értékesíthetik és nem importálhatják. A szabadalom tulajdonosaként Ön ideiglenesen engedélyezheti másoknak a találmány hasznosítását szabadalmi licenciaszerződés alapján, illetve értékesítheti szabadalmát. A lejárt szabadalom nem újítható meg.

A szabadalmi oltalom

Szabadalmi oltalom kérhető műszaki találmányokra, vagyis olyan új termékekre vagy szolgáltatásokra, amelyek feltalálói tevékenységen alapulnak és iparilag alkalmazhatók.

Ha tudni szeretné, hogy szabadalmaztatott-e már valaki az Önéhez hasonló találmányt, olvassa el az Európai Szabadalmi Hivatal de en fr szabadalomkutatással foglalkozó webhelyén található gyakori kérdéseket de en fr és tekintse meg az Espacenet adatbázist de en fr .

Szabadalom bejegyeztetése

Ország kiválasztása

Kapcsolódó weboldalak

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Európai IPR Helpdesk

Szellemi tulajdon kezelésével kapcsolatos ingyenes tanácsadás és képzés uniós társfinanszírozású projektek megvalósításához és transznacionális partnerségi megállapodások megkötéséhez

Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network díjmentesen segíthet Önnek.

Igénybe veheti támogató szolgálat kereső is, ahol elirányítjuk az Önnek leginkább megfelelő segítségnyújtó szolgálathoz.

Oldal megosztása: