Utolsó frissítés:: 30/01/2019

Szabadalmak

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Az uniós jogszabályok hatálya 2019. március 30-tól nem terjed ki az Egyesült Királyságra, kivéve, ha a megerősített kilépési megállapodás más időpontról rendelkezik vagy ha az Európai Tanács és az Egyesült Királyság egyhangúlag úgy dönt, hogy meghosszabbítja a kétéves tárgyalási időszakot. Arról, hogy a kilépés milyen jogi következményekkel jár a vállalkozásokra nézve, itt olvashat bővebben:

Az Ön jogai

Ha Ön szabadalmaztatja találmányát, ezáltal kizárólagos jogokat szerez felette, melyek korlátozott időtartamra, rendszerint 20 évig érvényesek. A szabadalmaztatott találmányon alapuló termékeket vagy eljárásokat más személyek nem állíthatják elő, nem hasznosíthatják, nem kínálhatják megvételre, nem értékesíthetik és nem importálhatják. A szabadalom tulajdonosaként Ön ideiglenesen engedélyezheti másoknak a találmány hasznosítását szabadalmi licenciaszerződés alapján, illetve értékesítheti szabadalmát. A lejárt szabadalom nem újítható meg.

A szabadalmi oltalom

Szabadalmi oltalom kérhető műszaki találmányokra, vagyis olyan új termékekre vagy szolgáltatásokra, amelyek feltalálói tevékenységen alapulnak és iparilag alkalmazhatók.

Ha tudni szeretné, hogy szabadalmaztatott-e már valaki az Önéhez hasonló találmányt, olvassa el az Európai Szabadalmi Hivatalfrdeen szabadalomkutatással foglalkozó webhelyén található gyakori kérdéseketdefren és tekintse meg az Espacenet adatbázistdefren .

Szabadalom bejegyeztetése

Ország kiválasztása

* A tagállami hatóságok még nem bocsátották rendelkezésünkre a vonatkozó információkat.

Kapcsolódó témák

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Helyi vállalkozástámogatás: lépjen kapcsolatba egy partnerrel!

Helyi vállalkozástámogatás - Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network díjmentesen segíthet Önnek.

Oldal megosztása: