Utolsó frissítés: 01/06/2022

Üzleti digitalizáció

Ha Ön vállalkozóként úgy határoz, hogy céges webhelyet hoz létre, el kell döntenie, hogy webáruházat is nyit-e, vagy csak általános tájékoztató honlapot indít az ügyfelei részére.

Ha webáruházat is működtetni szeretne, két megoldás közül választhat:

Mindkét esetben szem előtt kell tartania, hogy ügyfeleinek átlátható és felhasználóbarát szolgáltatást kell nyújtania.

Ha úgy dönt, hogy külső platformot, azaz egy harmadik fél által az Ön cége számára vagy az Ön fő webhelyszolgáltatója számára kifejlesztett szoftvert használ, további szempontokat is mérlegelnie kell.

Ha saját maga hozza létre cége webáruházát, ügyeljen arra, hogy betartsa a vonatkozó szabályokat és előírásokat.

Bárhogy dönt is, Önnek feltétlenül meg kell védenie a webhelyet az adatlopással és minden egyéb olyan kockázattal szemben, mely veszélyeztetheti cége üzleti tevékenységét.

Webáruházának megnyitása után arra is figyelnie kell, hogy az eladott termékek kiszállításával, a szerződésben vállaltak teljesítésével és az ügyfélszolgálati feladatok ellátásával kapcsolatos kötelezettségeinek eleget tegyen.

A sikeres digitális jelenléthez elengedhetetlen, hogy cégét online reklámozza. Fontos, hogy ennek során betartsa azokat a szabályokat, amelyek azt hivatottak biztosítani, hogy online reklámtevékenysége tisztességes és az ügyfelek számára átlátható legyen. 

Oldal megosztása: