Vállalkozói tevékenység Európában
Utolsó frissítés: 29/04/2022

Biztonság a repülőtereken és a légi járatokon

Koronavírus: Az utazás biztonságos újraindítása

Testszkennerek használata az uniós repülőtereken

Az utasok az Európai Unió bármelyik repülőterén számíthatnak arra, hogy testszkennerekkel végzett biztonsági átvizsgáláson kell átesniük. Ez a módszer az elsődleges biztonsági ellenőrzési eljárás is lehet, de alkalmazására kiegészítő jelleggel – riasztás kivizsgálásakor – is sor kerülhet.

Mindegyik uniós tagállam maga dönt arról, hogy élni kíván-e ezzel a vizsgálati módszerrel, ha azonban az adott ország a biztonsági szkennerek alkalmazása mellett dönt, be kell tartania a vonatkozó uniós szabályokat en . Ha Önt a repülőtéren át kívánják világítani biztonsági szkennerrel, érdemes tudnia a következőket:

Az EU légteréből kitiltott légitársaságok

Mindazoknak a légitársaságoknak, melyek az Európai Unió valamelyik országából induló vagy oda érkező járatot üzemeltetnek, teljesíteniük kell bizonyos biztonsági követelményeket. Világszerte vannak olyan légitársaságok, melyek járatai nem felelnek meg az európai biztonsági előírásoknak. Ezek a légitársaságok:

Ha Ön tájékozódni szeretne a témában, a linkre kattintva áttekintheti az EU-n belül működési tilalom alá tartozó légitársaságok listáját.

Gyakran feltett kérdések

EU-jogszabályok

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Oldal megosztása: