Utolsó frissítés: 23/06/2022

Csomagkézbesítési szolgáltatások

Ha az Ön cége nemzetközi és belföldi csomagkézbesítéssel foglalkozik (31,5 kg tömeghatárig), a következő információkat kell megadnia a cég székhelye szerinti ország nemzeti szabályozó hatóságának:

Az egyes országok nemzeti szabályozó hatóságát az alább felsorolt országnevekre kattintva lehet megtalálni.

Ország kiválasztása

Adatfrissítések

Minden naptári évben június 30-ig be kell nyújtani a nemzeti szabályozó hatósághoz az erre a célra szolgáló (az oldal alján, a Hivatkozások rovatban rendelkezésre álló) formanyomtatványon vagy a nemzeti szabályozó hatóság által megszabott más módon a következő (és a tagállami követelményektől függően még további) információkat:

Kinek nincs információszolgáltatási kötelezettsége?

Ha az Ön csomagkézbesítési szolgáltatást nyújtó cége:

Önnek nem kell semmilyen információval szolgálnia a nemzeti szabályozó szerv számára.

Csomagkézbesítési díjak

Az EU határain belül nemzetközi csomagkézbesítési szolgáltatásokat nyújtó cégeknek minden évben közzé kell tenniük nyilvános díjszabásukat az erre a célra szolgáló európai uniós eszköz révén. Azok a fogyasztók, akik csomagot szeretnének küldeni az EU valamelyik tagországából egy másikba, az uniós eszköz segítségével utánanézhetnek annak, hogy mely csomagkézbesítési szolgáltatások állnak rendelkezésükre. Az eszköz a szabványméretű levelekkel és küldeményekkel, valamint az 5 kg tömeghatár feletti csomagokkal nem foglalkozik.

A rendelkezésre álló lehetőségek és az (áfát nem tartalmazó) árak megtekintéséhez válassza ki, honnan hova szeretné a csomagot küldeni, továbbá a kért szolgáltatás megnevezését.

Figyelmeztetés

Mindenképp érdemes tisztázni a végső árajánlatot a csomagkézbesítési társasággal, mivel a pontos ár megállapításához esetenként pontos információkra, például a címzett irányítószámára lehet szükség. Az árszabási információkat minden évben március 31-én frissítjük.

A csomagkézbesítési szolgáltatásokra vonatkozó szabályokról bővebben a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság (DG GROW) honlapján en lehet tájékozódni.

EU-jogszabályok

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network díjmentesen segíthet Önnek.

Igénybe veheti támogató szolgálat kereső is, ahol elirányítjuk az Önnek leginkább megfelelő segítségnyújtó szolgálathoz.

Oldal megosztása: