Utolsó frissítés: 23/06/2022

Csomagkézbesítési szolgáltatások

Ha az Ön cége nemzetközi és belföldi csomagkézbesítéssel foglalkozik (31,5 kg tömeghatárig), a következő információkat kell megadnia a cég székhelye szerinti ország nemzeti szabályozó hatóságának:

Az egyes országok nemzeti szabályozó hatóságát az alább felsorolt országnevekre kattintva lehet megtalálni.

Egy konkrét országgal kapcsolatban szeretne valamit megtudni?

Adatfrissítések

Minden naptári évben június 30-ig be kell nyújtani a nemzeti szabályozó hatósághoz az erre a célra szolgáló (az oldal alján, a Hivatkozások rovatban rendelkezésre álló) formanyomtatványon vagy a nemzeti szabályozó hatóság által megszabott más módon a következő (és a tagállami követelményektől függően még további) információkat:

Kinek nincs információszolgáltatási kötelezettsége?

Ha az Ön csomagkézbesítési szolgáltatást nyújtó cége:

Önnek nem kell semmilyen információval szolgálnia a nemzeti szabályozó szerv számára.

Csomagkézbesítési díjak

Az EU határain belül nemzetközi csomagkézbesítési szolgáltatásokat nyújtó cégeknek minden évben közzé kell tenniük nyilvános díjszabásukat az erre a célra szolgáló európai uniós eszköz révén. Azok a fogyasztók, akik csomagot szeretnének küldeni az EU valamelyik tagországából egy másikba, az uniós eszköz segítségével utánanézhetnek annak, hogy mely csomagkézbesítési szolgáltatások állnak rendelkezésükre. Az eszköz a szabványméretű levelekkel és küldeményekkel, valamint az 5 kg tömeghatár feletti csomagokkal nem foglalkozik.

A rendelkezésre álló lehetőségek és az (áfát nem tartalmazó) árak megtekintéséhez válassza ki, honnan hova szeretné a csomagot küldeni, továbbá a kért szolgáltatás megnevezését.

Figyelmeztetés

Mindenképp érdemes tisztázni a végső árajánlatot a csomagkézbesítési társasággal, mivel a pontos ár megállapításához esetenként pontos információkra, például a címzett irányítószámára lehet szükség. Az árszabási információkat minden évben március 31-én frissítjük.

A csomagkézbesítési szolgáltatásokra vonatkozó szabályokról bővebben a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság (DG GROW) honlapján en lehet tájékozódni.

EU-jogszabályok

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Helyi vállalkozástámogatás

Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network  díjmentesen segíthet Önnek.

További segítségnyújtó szolgálatok

Oldal megosztása: