Laatste controle: 01/10/2020

Pakketbezorgdiensten

Vervoer en het coronavirus

Levert u binnen- en buitenlandse pakketbezorgdiensten tot 31,5 kg? Dan moet u de volgende informatie verstrekken aan de nationale regelgevende instantie (NRI) van het EU-land waar uw bedrijf gevestigd is:

U vindt uw nationale regelgevende instantie in onderstaande lijst.

Kies een land:

  Meer vragen?

  Regelmatige updates

  Vóór 30 juni van elk jaar moet u de volgende informatie verstrekken aan uw NRI (in sommige landen is dat meer informatie, afhankelijk van nationale voorschriften). Gebruik daarvoor het standaardformulier (zie de referenties onderaan deze pagina) of een andere methode, als uw NRI daarom gevraagd heeft.

  Wanneer hoeft u geen informatie verstrekken?

  Biedt u een pakketbezorgdienst aan, en...

  Dan hoeft u geen informatie te verstrekken aan uw nationale regelgevende instantie.

  Bezorgtarieven

  Bedrijven in de EU die grensoverschrijdende pakketbezorgdiensten aanbieden moeten hun openbare prijslijst elk jaar indienen, zodat die gepubliceerd kan worden in een EU-applicatie. Hiermee kunt u de beschikbare pakketbezorgdiensten bekijken wanneer u een pakket verzendt binnen de EU. De tarieven voor standaardbrieven en correspondentie staan er niet in, maar alleen die voor pakketten van minder dan 5 kg.

  Selecteer een verzendlocatie, een bestemming, en een producttype om de beschikbare opties en prijzen (zonder btw) te bekijken.

  Waarschuwing

  Neem altijd contact op met het pakketbezorgbedrijf om de definitieve prijs te controleren. Die kan immers variëren, bijvoorbeeld van de postcode in het land waar u uw pakket naartoe stuurt. De prijslijsten worden ieder jaar op 31 maart bijgewerkt.

  Raadpleeg voor meer informatie over de regels voor pakketbezorgdiensten de website van DG GROWen.

  Gerelateerde onderwerpen

  EU-wetgeving

  Getroffen door de brexit?

  Advies van een expert? Wij helpen u op weg.

  Vraag advies aan experts

  Lokale steun voor ondernemers

  Hebt u vragen over zakendoen in het buitenland ? Denkt u aan exporteren of uitbreiden naar een ander EU-land? Zo ja, dan kan het Enterprise Europe Network u gratis advies geven.

  Andere ondersteuningsdiensten

  Deze bladzijde delen: