Zakendoen
Laatste controle : 07/05/2018

Reisdocumenten voor burgers van buiten de EU

Besluit VK artikel 50 EU-Verdrag: Meer informatie

Voorlopig blijft het Verenigd Koninkrijk volwaardig EU-lid. De EU-rechten en -plichten blijven onverminderd van kracht voor EU-burgers in het VK en voor Britten elders in de EU.

  • Vragen en antwoorden op basis van het gezamenlijk verslag van 8 december 2017 van het EU en het VKen
  • EU-publicaties over de Brexit
  • Informatie en advies van de Britse regering over de Brexiten

Paspoort/Visum

Heeft u niet de nationaliteit van een EU-land en wilt u de EU bezoeken of reizen binnen de EU, dan heeft u een paspoort nodig dat

In sommige gevallen heeft u ook een visum nodig. U kunt een visum aanvragen bij het consulaat of de ambassade van het land dat u wilt bezoeken. Met een visum van een land dat volledig meedoet aan Schengen kunt u automatisch naar andere Schengenlanden reizen. Een geldige verblijfsvergunning voor één van die Schengen-landen staat gelijk aan een visum. Voor een bezoek aan niet-Schengenlanden moet u eventueel een visum aanvragen.

De douane kan om andere documenten vragen, zoals een uitnodiging, bewijs van huisvesting of een door- of terugreisticket. Neem voor alle zekerheid contact op met het consulaat van het desbetreffende EU-land.

Burgers uit bepaalde landen hebben geen visum nodig als zij voor maximaal drie maanden naar de EU komen. Het Verenigd Koninkrijk en Ierland hanteren een iets afwijkende lijst van landen wier onderdanen geen visum nodig hebben.

De regels om het Verenigd Koninkrijk en Ierland te bezoeken zijn anders dan die van de andere EU-landen.

Andere documenten

Vergeet uw reis-, ziektekosten- en/of autoverzekeringsdocumenten niet.

EU-wetgeving

Wilt u meer informatie over regels in een bepaald land?

Advies van een expert? Wij helpen u op weg.

Vraag advies aan experts

Deze bladzijde delen: