Zakendoen
Laatste controle: 13/12/2019

Reisdocumenten voor burgers van buiten de EU

Coronavirus: Intrekking van de reisbeperkingen

Paspoort- en visumeisen

Heeft u niet de nationaliteit van een EU-land en wilt u de EU bezoeken of reizen binnen de EU, dan heeft u een paspoort nodig dat

In sommige gevallen heeft u ook een visum nodig. U kunt een visum aanvragen bij het consulaat of de ambassade van het land dat u wilt bezoeken. Met een visum van een land in het Schengengebied kunt u automatisch naar andere Schengenlanden reizen. Een geldige verblijfsvergunning voor één van die Schengenlanden staat gelijk aan een visum. Het kan zijn dat u een extra visum nodig heeft voor een bezoek aan een EU-land dat niet aan Schengen deelneemt.

De douane kan om andere documenten vragen, zoals een uitnodiging, een bewijs van huisvesting of een door- of terugreisticket. Neem voor alle zekerheid contact op met het consulaat van het desbetreffende EU-land.

Burgers uit bepaalde landen hebben geen visum nodig als zij voor maximaal drie maanden naar de EU komen. De lijst van landen waarvan de inwoners wel een visum nodig hebben om naar het Verenigd Koninkrijk of Ierland te reizen, verschilt enigszins van de lijst die voor de andere EU-landen geldt.

De regels om het Verenigd Koninkrijk en Ierland te bezoeken zijn anders dan die van de andere EU-landen.

Andere documenten

Vergeet uw reis-, ziektekosten- en/of autoverzekeringsdocumenten niet.

EU-wetgeving

Wilt u meer informatie over regels in een bepaald land?

Deze bladzijde delen: