Tarkistettu viimeksi : 07/05/2018

Muiden kuin EU-kansalaisten matkustusasiakirjat

Yhdistyneen kuningaskunnan ilmoitus unionista eroamisesta (SEU-sopimuksen 50 artikla): Lisää tietoa

Yhdistynyt kuningaskunta on edelleen EU:n täysivaltainen jäsen, ja jäsenyydestä johtuvia oikeuksia ja velvollisuuksia sovelletaan edelleen täysimääräisesti.

Passi- ja viisumivaatimukset

Jos et ole minkään EU-maan kansalainen ja haluat matkustaa EU-maissa, tarvitset passin, joka on

sekä mahdollisesti viisumin. Voit hakea viisumia sen maan suurlähetystöstä tai konsulaatista, johon aiot matkustaa. Jos saat viisumin jostakin Schengen-alueen maasta, voit matkustaa vapaasti muissakin Schengen-maissa. Jos sinulla on jonkin Schengen-maan myöntämä voimassa oleva oleskelulupa, se vastaa viisumia. Schengen-alueeseen kuulumattomaan maahan matkustavalta voidaan edellyttää kansallista viisumia.

EU-maiden rajaviranomaiset voivat pyytää esittämään muita asiakirjoja, kuten kutsukirjeen, todistuksen majapaikasta tai paluulipun. Tarkempia vaatimuksia kannattaa kysyä kyseisen EU-maan paikallisesta konsuliasiain yksiköstä.

Useiden maiden kansalaiset eivät tarvitse viisumia, jos he viipyvät EU:n alueella enintään kolme kuukautta. Luettelo maista, joiden kansalaiset tarvitsevat viisumin matkustaakseen Yhdistyneeseen kuningaskuntaan tai Irlantiin, on joiltakin osin erilainen muihin EU-maihin verrattuna.

Yhdistyneen kuningaskunnan ja Irlannin maahanpääsyehdot perustuvat niiden kansalliseen lainsäädäntöön, joka poikkeaa EU-lainsäädännöstä.

Muut asiakirjat

Muista ottaa mukaasi matkustus-, sairaus- ja liikennevakuutusasiakirjat.

EU-lainsäädäntö

Lisätietoja säännöistä eri EU-maissa

Tarvitsetko apua?

Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi.

Jaa tämä sivu: