Tarkistettu viimeksi: 24/01/2019

Hinnoittelu ja maksut

Kun olet ostamassa tavaraa tai palvelua, sinulle on ilmoitettava selvästi sen kokonaishinta , joka sisältää kaikki verot ja muut lisämaksut.

Verkko-ostosten yhteydessä sinun pitäisi pystyä erikseen osoittamaan, että ymmärrät olevasi tekemässä maksullista tilausta. Tätä varten sivustolla voi olla esimerkiksi painike.

Lisämaksut: kortin käytöstä aiheutuvat kulut

EU:n alueella toimivat myyjät eivät saa periä lisämaksualuotto- tai pankkikortin käytöstä. Ainoat poikkeukset tähän sääntöön ovat American Express/Diners Club -luottokortit ja yritysten luottokortit, joista laskutetaan työnantajaa. Jos käytät näitä kortteja, sinulta voidaan periä maksu, mutta se ei saa ylittää maksusi käsittelyn todellisia kustannuksia.

Huomaa, että jos maksat jollakin muulla EU-valuutalla kuin eurolla, kortin toimittaja voi periä sinulta valuutanvaihtomaksun, kun käytät korttia toisessa EU-maassa.

Maksut lisäpalveluista

Kaikki myyjän ehdottamat maksulliset lisäpalvelut, kuten pikatoimitus, lahjapaketointi tai matkavakuutus, edellyttävät ostajan nimenomaista suostumusta.

Myyjä ei saa laskuttaa sinua näistä palveluista, jollet ole erikseen valinnut niitä. Myyjän verkkosivuilla oleva valmiiksi täytetty valintaruutu ei riitä suostumukseksi. Jos sinulta on peritty maksu tällaisen ruudun perusteella, sinulla on oikeus saada rahasi takaisin.

Esimerkkitapaus

Myyjän on kerrottava kokonaishinta, joka sisältää kaikki maksut ja verot, ennen maksamista

Puolalainen Ewa osti verkkokaupasta kirjoja, mutta hänen luottokortiltaan veloitettu summa oli suurempi kuin loppusumma, jonka myyjä oli ilmoittanut verkkokauppansa sivustolla. Ewa tajusi, että verkkokauppa ei ollut sisällyttänyt hintaan toimituskuluja, vaan ne oli lisätty vasta ostoksen tekemisen jälkeen.

Koska EU:n säännöt velvoittavat myyjän ilmoittamaan oikeat ja täydelliset hintatiedot ennen kuin asiakas tekee ostoksen verkossa, Ewa ilmoitti asiasta sekä kyseiselle yritykselle että Puolan viranomaisille. Viranomaisten puututtua asiaan Ewalle palautettiin osuus, joka oli veloitettu häneltä väärin perustein.

Hintasyrjintä

Kun EU-kansalainen tai EU-maan asukas ostaa tuotteen tai palvelun toisesta EU-maasta, häneltä ei saa pelkän kansallisuuden tai asuinmaan perusteella periä korkeampia hintoja kuin paikallisilta.

Verkosta ostettavien tuotteiden hinnat voivat vaihdella EU:ssa maasta toiseen tai saman verkkosivuston versiosta toiseen, mikä voi johtua esimerkiksi erilaisista toimituskuluista. Jos kuitenkin ostat tuotteita verkosta ilman rajat ylittävää toimitusta – esimerkiksi kun ostat verkosta tuotteen, jonka aiot itse hakea myyjältä tai kaupasta – sinulla on oltava mahdollisuus saada ne samaan hintaan ja samoin erikoistarjouksin kuin kyseisessä EU-maassa asuvilla asiakkailla. Kuluttajalta ei voida veloittaa enemmän eikä häntä voida estää ostamasta tuotetta tai palvelua vain siksi, että hän asuu toisessa EU-maassa.

Samoja sääntöjä sovelletaan myös silloin, kun ostat palveluja, joita tarjotaan tietyssä fyysisessä paikassa (myyjän/elinkeinonharjoittajan tiloissa). Tällaisia ovat esimerkiksi huvipuistojen pääsyliput, hotellihuoneiden varaukset ja autonvuokraus. Sääntöjä sovelletaan myös sähköisesti suoritettaviin palveluihin, kuten pilvipalveluihin tai verkkosivustojen isännöintiin. Sinulla on oikeus saada nämä palvelut samaan hintaan kuin paikallisilla asiakkailla.

Tekijänoikeudella suojatut teokset ja media-aineisto, kuten elokuvat, sähkökirjat ja musiikkiteokset, vaativat usein erilaisten teollis- ja tekijänoikeuksien suojaa eri maissa. Tämän vuoksi samat tuotteet eivät välttämättä ole saatavilla samalla tavoin ja samaan hintaan kaikissa EU-maissa.

Esimerkkitapaus

Ostajalta ei saa periä korkeampaa hintaa pelkästään hänen asuinmaansa perusteella

Tanskalainen Hilda halusi vuokrata auton Espanjasta kesälomansa ajaksi. Hän valitsi sopivan auton espanjalaisen autonvuokrausfirman sivustolta. Mutta kun hän kirjoitti varauslomakkeeseen tanskalaisen osoitteensa, hän huomasi, että vuokra-autosta perittävä hinta oli noussut 140 eurolla.

Hilda valitti hintasyrjinnästä Euroopan kuluttajakeskuksen Tanskan-toimistoon, joka auttoi Hildaa tekemään virallisen valituksen. Siinä moitittiin syrjivää hinnoittelua autonvuokrausfirman sivustolla. Koska yritys ei noudattanut EU-sääntöjä, kansalliset viranomaiset voivat sakottaa sitä.

Matkalippujen hinnoittelusäännöt

EU:n hinnoittelusääntöjä sovelletaan myös silloin, kun myydään lento-, juna- tai muita matkalippuja asiakkaalle joko henkilökohtaisesti tai automaatin tai verkon kautta. Toisin sanoen myös matkalippuja ostettaessa kaikkien verojen ja maksujen pitää sisältyä kokonaishintaan varaus- ja ostotapahtuman alusta asti. Näin ostajan on helpompi vertailla eri matkanjärjestäjien ja -välittäjien hintoja. 

Myös kaikki valinnaiset lisämaksut (kuten matkavakuutus) on ilmoitettava selvästi, ja ostajan on voitava hyväksyä ne vapaaehtoisesti.

Jos havaitset epäselvää hinnoittelua lentolippujen oston yhteydessä, voit ilmoittaa asiasta kansallisille viranomaisille EU-maassa, jossa asut.

Automaattinen uudelleenohjaus verkkosivustolla

Jos myyjän verkkosivustosta on useita versioita, asiakasta ei saa ohjata automaattisesti uudelleen ilman hänen suostumustaan. Jos asiakas esimerkiksi asuu Ranskassa ja hän haluaa suoraan .be-verkkosivustolle (sivuston belgialainen versio), myyjän sivusto voi ehdottaa, että asiakas haluaisikin ehkä tutustua ranskalaiseen .fr-versioon. Ellei asiakas kuitenkaan anna uudelleenohjaukselle nimenomaista suostumustaan, hänen on voitava käyttää alun perin valitsemaansa .be-verkkosivustoa.

Asiakkaan on myös voitava muuttaa valintaansa milloin tahansa – esimerkiksi "Valitse maa" -valikon avulla. Näin hän voi vertailla saman myyjän tarjoamien tuotteiden ja palvelujen hintoja ja alennuksia eri maissa. Asiakkaan kannattaa kuitenkin aina tarkistaa myyjän myyntiehdot, jotta toimitusvaihtoehdot ja -maksut kotimaahan ovat selvillä.

Usein kysyttyä

EU-lainsäädäntö

Lisätietoja säännöistä eri EU-maissa

Tarvitsetko apua?

Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi.

Jaa tämä sivu: