Sivuston työkalut

Kielivalikko

EU:n lippu

Navigointipolku

Valikko

Päivitetty : 09/06/2017

Opiskelu ulkomailla ja apurahat

Yhdistyneen kuningaskunnan ilmoitus unionista eroamisesta (SEU-sopimuksen 50 artikla): Lisää tietoa

Yhdistynyt kuningaskunta on edelleen EU:n täysivaltainen jäsen, ja jäsenyydestä johtuvia oikeuksia ja velvollisuuksia sovelletaan edelleen täysimääräisesti.

  • EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan yhteinen raportti 8.12.2017 – kysymyksiä ja vastauksiaEnglish
  • Brexit-aiheisia EU:n julkaisujaEnglish
  • Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen brexit-tiedotteet ja –ohjeetEnglish

Erasmus+-opiskelu ulkomailla

Jos olet opiskelija, voit hakea Erasmus+ -vaihtoon ulkomaille osana opintojasi tai suorittaa harjoittelun jossakin yrityksessä.

Jos haluat suorittaa osan opinnoistasi ulkomailla, ota ensin yhteyttä oman korkeakoulusi opintoneuvontaan.

Erasmus+-vaihto-opiskelijana

  • sinun ei tarvitse maksaa lukukausi- tai ilmoittautumismaksuja vastaanottavalle korkeakoululle
  • ulkomailla suoritetut opintosi hyväksytään osaksi tutkintoasi
  • saat EU-apurahan matka- ja asumiskustannuksia varten.

Ulkomailla suoritettujen opintojen hyväksyminen osaksi tutkintoa

Jos suoritat ulkomaanjakson aikana opintokokonaisuuden, josta on sovittu ennen lähtöäsi, oman korkeakoulusi on hyväksyttävä se osaksi tutkintoasi.

Yhteistutkinto-ohjelmat

Erasmus Mundus -ohjelmassa voit suorittaa jatko-opintoja EU-maiden - joissakin tapauksissa myös EU:n ulkopuolisten maiden - korkeakoulujen yhteistutkinto-ohjelmissa. Tällöin opiskelet tai teet tutkimustyötä vähintään kahdessa maassa ja suoritat joko kaksois- tai yhteistutkinnon tai usean tutkinnon yhdistelmän. Erasmus Mundus -ohjelmaan voivat hakea sekä eurooppalaiset että Euroopan ulkopuolelta tulevat opiskelijat.

Jos olet kiinnostunut yhteistutkinto-ohjelmista, tutustu verkossa Erasmus Mundus -ohjelmaan osallistuviin maisteriohjelmiinEnglish ja tohtorinkoulutusohjelmiinEnglish. Kunkin maisterin- ja tohtorinkoulutusohjelman omalla sivustolla on lisätietoa pääsyvaatimuksista ja hakuajankohdista.

Kumppanuudet EU:n ulkopuolella

Erasmus Mundus -apurahoilla tuetaan myös kumppanuuksia Euroopan ulkopuolisten maiden ja alueiden korkeakoulujen kanssa.

Apurahojen avulla eurooppalaiset opiskelijat voivat opiskella eri puolilla maailmaa ja EU:n ulkopuolelta tulevat opiskelijat pääsevät vastaavasti EU:n yliopistoihin. Lue lisää kumppanuuksistaEnglish, joista tuetaan oman maasi kansalaisille tarkoitettua opiskelija-, opettaja- ja tutkijavaihtoa. Kunkin kumppanuusohjelman omalta sivustolta saat lisätietoa tarjolla olevista kursseista, pääsyvaatimuksista ja hakuajankohdista.

Oletko kiinnostunut EU:n akateemisesta yhteistyöstä Australian, Etelä-Korean, Japanin tai Uuden-Seelannin kanssa? Lisätietoja saat yhteistyöohjelmastaEnglish.

Kysy lisää korkeakoulusi kansainvälisten asioiden yksiköstä

Korkeakoulusi saattaa osallistua myös muihin kansainvälisiin opiskelijavaihto-ohjelmiin. Saat lisätietoa Erasmus+- ja muista vaihto-ohjelmista oman oppilaitoksesi kansainvälisten asioiden yksiköstä.

Julkiset kuulemismenettelyt
    Tarvitsetko asiantuntija-apua?
    Apua ja neuvontaa