Επιχειρήσεις
Τελευταίος έλεγχος : 01/03/2018

Σπουδές στο εξωτερικό και ευκαιρίες για υποτροφίες

Απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να επικαλεστεί το άρθρο 50 της ΣΕΕ: Περισσότερες πληροφορίες

επί του παρόντος, το ΗΒ εξακολουθεί να είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που αυτό συνεπάγεται.

  • Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την κοινή έκθεση της ΕΕ και του ΗΒ της 8ης Δεκεμβρίου 2017en
  • Εκδόσεις της ΕΕ για το Brexit
  • Πληροφορίες και οδηγίες της κυβέρνησης του ΗΒ για το Brexiten

Σπουδές στο εξωτερικό με το πρόγραμμα Erasmus+

Αν είστε φοιτητής, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε στο εξωτερικό ένα μέρος των σπουδών σας ή πρακτική άσκηση σε επιχείρηση μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε μέρος των σπουδών σας στο εξωτερικό, θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσετε με το δικό σας πανεπιστήμιο.

Όταν πηγαίνετε για σπουδές στο εξωτερικό μέσω του Erasmus+:

Αναγνώριση της περιόδου των σπουδών σας στο εξωτερικό

Το πανεπιστήμιο προέλευσης πρέπει να αναγνωρίσει την περίοδο των σπουδών σας στο εξωτερικό συνυπολογίζοντάς την στο πτυχίο σας, υπό την προϋπόθεση ότι ολοκληρώσατε το πρόγραμμα σπουδών που είχε συμφωνηθεί πριν από την ανταλλαγή.

Προγράμματα για την απόκτηση κοινού πτυχίου

Με το πρόγραμμα Erasmus Mundus μπορείτε να εγγραφείτε σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρουν από κοινού πανεπιστήμια που έχουν την έδρα τους σε διαφορετικές χώρες της ΕΕ, σε ορισμένες περιπτώσεις και εκτός Ευρώπης. Έτσι μπορείτε να σπουδάσετε ή να κάνετε έρευνα σε τουλάχιστον δύο χώρες και στο τέλος να αποκτήσετε κοινό, διπλό ή πολλαπλό πτυχίο. Οι υποτροφίες του Erasmus Mundus διατίθενται σε φοιτητές από την Ευρώπη και απ' όλο τον κόσμο.

Ενδιαφέρεστε; Ενημερωθείτε στο Διαδίκτυο για τα προγράμματα μάστερen και διδακτορικούen που προσφέρει το Erasmus Mundus. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο των κοινών μεταπτυχιακών (μάστερ) ή διδακτορικών της επιλογής σας για να ενημερωθείτε σχετικά με τις προϋποθέσεις εγγραφής και τις ημερομηνίες για την υποβολή αιτήσεων.

Συμπράξεις με χώρες εκτός ΕΕ

Οι υποτροφίες Erasmus Mundus μπορούν επίσης να στηρίξουν συμπράξεις με πανεπιστήμια που βρίσκονται σε άλλες χώρες του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτών των συμπράξεων χορηγούνται υποτροφίες σε Ευρωπαίους φοιτητές για να σπουδάσουν σε χώρες εκτός ΕΕ και σε μη Ευρωπαίους για να σπουδάσουν σε ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Μάθετε περισσότερα για τις συμπράξειςen που χορηγούν υποτροφίες σε υπηκόους της χώρας σας. Επισκεφθείτε τον ιστότοπο των διαφόρων συμπράξεων για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα σπουδών που προσφέρουν, τις προϋποθέσεις εγγραφής και τις ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ακαδημαϊκή συνεργασία της ΕΕ με την Αυστραλία, την Ιαπωνία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Δημοκρατία της Κορέας; Δείτε το σχετικό Πρόγραμμα Συνεργασίαςen.

Επισκεφθείτε το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου σας

Ίσως το πανεπιστήμιό σας να συμμετέχει σε άλλα διεθνή προγράμματα ανταλλαγών. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Erasmus+ και άλλες δυνατότητες ανταλλαγών από το γραφείο διεθνών σχέσεων του πανεπιστημίου σας.

Συχνές ερωτήσεις

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τους κανόνες που ισχύουν σε συγκεκριμένη χώρα;

Χρειάζεστε βοήθεια από τις υπηρεσίες υποστήριξης;

Επικοινωνήστε με ειδικευμένες υπηρεσίες παροχής βοήθειας

Διαβιβάστε αυτή τη σελίδα: