Τελευταίος έλεγχος: 02/04/2022

Μόνιμη διαμονή (>5 έτη) μελών οικογένειας που είναι υπήκοοι χώρας εκτός ΕΕ

Προς τη λήξη του 5ου έτους της συνεχούς νόμιμης διαμονής τους, τα μέλη της οικογένειάς σας που είναι υπήκοοι χώρας εκτός ΕΕ πρέπει να υποβάλουν αίτηση για κάρτα μόνιμης διαμονής στη χώρα της ΕΕ όπου ζείτε.

Η κάρτα μόνιμης διαμονής συνήθως εκδίδεται δωρεάν (ή κοστίζει όσο και το δελτίο ταυτότητας για τους υπηκόους της χώρας) Πρέπει να ισχύει για 10 έτη και να ανανεώνεται αυτόματα χωρίς όρους ή προϋποθέσεις.

Κατά την υποβολή αίτησης για κάρτα μόνιμης διαμονής, το μέλος οικογένειας που είναι υπήκοος χώρας εκτός ΕΕ πρέπει να αποδείξει ότι ζούσε νομίμως στη χώρα επί 5 έτη -π.χ., με έγκυρη κάρτα διαμονής που είχε εκδοθεί προ 5ετίας.

Αν αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την έκδοση κάρτας μόνιμης διαμονής για μέλη της οικογένειάς σας που είναι υπήκοοι χώρας εκτός ΕΕ, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες υποστήριξης.

Προειδοποίηση

Ακόμη κι αν διαθέτουν κάρτα μόνιμης διαμονής, τα μέλη της οικογένειάς σας που είναι υπήκοοι χώρας εκτός ΕΕ ίσως εξακολουθούν να χρειάζονται βίζα για να ταξιδέψουν στο εσωτερικό της ΕΕ. Περισσότερες πληροφορίες για τα ταξιδιωτικά έγγραφα μελών οικογένειας που είναι υπήκοοι χώρας εκτός ΕΕ.

Συχνές ερωτήσεις

Νομοθεσία της ΕΕ

Χρειάζεστε βοήθεια από τις υπηρεσίες υποστήριξης;

Επικοινωνήστε με ειδικευμένες υπηρεσίες παροχής βοήθειας

Διαβιβάστε αυτή τη σελίδα: