Τελευταίος έλεγχος: 28/04/2020

Εμπορικά σήματα

Σας επηρεάζει το Brexit;

Τι προστατεύει ένα εμπορικό σήμα

Η καταχώριση εμπορικού σήματος σάς παρέχει αποκλειστικά δικαιώματα (Οι κάτοχοι δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας μπορούν να απαγορεύσουν σε οποιονδήποτε τη χρήση των εν λόγω δικαιωμάτων.) σε διακριτικές ενδείξεις​ – όπως ονομασίες, λογότυπους, χρώματα, εικόνες, σχέδια, μεγέθη, συσκευασίες προϊόντων ή ήχους – που προσδιορίζουν τα προϊόντα σας και τα διαφοροποιούν από άλλα προϊόντα ή υπηρεσίες.

Για πόσο διάστημα μπορείτε να προστατεύετε το εμπορικό σας σήμα;

Στις περισσότερες χώρες, τα εμπορικά σήματα προστατεύονται για 10 χρόνια, από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης καταχώρισης εμπορικού σήματος. Μπορείτε να ανανεώνετε την προστασία του εμπορικού σας σήματος για 10 χρόνια κάθε φορά, για όσον καιρό επιθυμείτε. Όταν είστε κάτοχος εμπορικού σήματος, μπορείτε να το πουλήσετε ή να δώσετε σε άλλον την άδεια να το χρησιμοποιήσει μέσω μιας σύμβασης για την παραχώρηση άδειας χρήσης σήματος.

Πώς να καταχωρίσετε ένα εμπορικό σήμα

Χρειάζεστε βοήθεια από τις υπηρεσίες υποστήριξης;

Επικοινωνήστε με ειδικευμένες υπηρεσίες παροχής βοήθειας

Ευρωπαϊκό Γραφείο υποστήριξης ΔΔΙ

Δωρεάν παροχή συμβουλών και κατάρτισης σχετικά με τη διαχείριση της διανοητικής ιδιοκτησίας για έργα συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ ή διακρατικές επιχειρηματικές συμφωνίες.

Τοπική υποστήριξη επιχειρήσεων

Έχετε απορίες σχετικά με τη λειτουργία μιας διασυνοριακής επιχείρησης, π.χ. σχετικά με εξαγωγές ή επέκταση σε άλλη χώρα της ΕΕ; Εάν ναι, το δίκτυο Enterprise Europe μπορεί να σας δώσει συμβουλές δωρεάν.

Διαβιβάστε αυτή τη σελίδα: