Τελευταίος έλεγχος: 24/01/2019

Μεταφέροντας στο ταξίδι ζωικά προϊόντα

Δεν υπάρχουν γενικοί περιορισμοί σχετικά με τη μεταφορά των προϊόντων αυτών όταν ταξιδεύετε εντός της ΕΕ, δεδομένου ότι όλες οι χώρες οφείλουν να τηρούν τους κοινούς αυστηρούς κανόνες κτηνιατρικού ελέγχου. Το ίδιο ισχύει όταν ταξιδεύετε από ή προς τον Άγιο Μαρίνο, την Ανδόρρα, την Ελβετία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία.

Ορισμένοι περιορισμοί μπορεί να ισχύουν σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων ασθενειών ζώων.

Όταν φθάνετε σε μια χώρα της ΕΕ προερχόμενοι από χώρα που δεν περιλαμβάνεται στις προαναφερθείσες, δεν μπορείτε να μεταφέρετε προϊόντα κρέατος ή γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς επίσημα κτηνιατρικά πιστοποιητικά. Και τούτο για να μην μεταφέρονται σοβαρές ασθένειες ζώωνfrdeen στην ΕΕ.

Ωστόσο, μπορείτε να μεταφέρετε παιδικό γάλα σε σκόνη, τροφές για βρέφη και τροφές για ιατρικούς λόγους - υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε σε περιορισμένες ποσότητες - για προσωπική σας χρήση - άλλα ζωικά προϊόντα, όπως προϊόντα ψαριών, σαλιγκάρια και μέλι.

Επίσης, οι ταξιδιώτες που φθάνουν σε χώρες της ΕΕ από τη Γροιλανδία , την Ισλανδία ή τα Νησιά Φερόες μπορούν να μεταφέρουν μικρές ποσότητες προϊόντων κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων για προσωπική τους χρήση.

Συχνές ερωτήσεις

Νομοθεσία της ΕΕ

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για τους κανόνες που ισχύουν σε συγκεκριμένη χώρα;

Χρειάζεστε βοήθεια από τις υπηρεσίες υποστήριξης;

Επικοινωνήστε με ειδικευμένες υπηρεσίες παροχής βοήθειας

Διαβιβάστε αυτή τη σελίδα: