Εργαλεία εξυπηρέτησης

Επιλογή γλώσσας

Σημαία της ΕΕ

Διαδρομή πλοήγησης

Μενού

Τελευταίος έλεγχος : 18/04/2017

Μεταφέροντας στο ταξίδι ζωικά προϊόντα

Δεν υπάρχουν γενικοί περιορισμοί σχετικά με τη μεταφορά των προϊόντων αυτών όταν ταξιδεύετε εντός της ΕΕ, δεδομένου ότι όλες οι χώρες οφείλουν να τηρούν τους κοινούς αυστηρούς κανόνες κτηνιατρικού ελέγχου. Το ίδιο ισχύει όταν ταξιδεύετε από ή προς τον Άγιο Μαρίνο, την Ανδόρρα, την Ελβετία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία.

Ορισμένοι περιορισμοί μπορεί να ισχύουν σε περίπτωση εντοπισμού κρουσμάτων ασθενειών ζώων.

Όταν φθάνετε σε μια χώρα της ΕΕ προερχόμενοι από χώρα που δεν περιλαμβάνεται στις προαναφερθείσες, δεν μπορείτε να μεταφέρετε προϊόντα κρέατος ή γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς επίσημα κτηνιατρικά πιστοποιητικά. Και τούτο για να μην μεταφέρονται σοβαρές ασθένειες ζώωνfrançaisDeutschEnglish στην ΕΕ.

Ωστόσο, μπορείτε να μεταφέρετε παιδικό γάλα σε σκόνη, τροφές για βρέφη και τροφές για ιατρικούς λόγους - υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε σε περιορισμένες ποσότητες - για προσωπική σας χρήση - άλλα ζωικά προϊόντα, όπως προϊόντα ψαριών, σαλιγκάρια και μέλι.

Επίσης, οι ταξιδιώτες που φθάνουν σε χώρες της ΕΕ από τη Γροιλανδία , την Ισλανδία ή τα Νησιά Φερόες μπορούν να μεταφέρουν μικρές ποσότητες προϊόντων κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων για προσωπική τους χρήση.

Δημόσιες διαβουλεύσεις
    Χρειάζεστε βοήθεια από τις υπηρεσίες υποστήριξης;
    Ζητήστε βοήθεια και συμβουλές