Sivuston työkalut

Kielivalikko

EU:n lippu

Navigointipolku

Valikko

Tarkistettu viimeksi : 18/04/2017

Eläintuotteiden kuljettaminen

Jos matkustat EU:n sisällä, näiden tuotteiden kuljettamista koskevia yleisiä rajoituksia ei ole, sillä kaikissa EU-maissa on noudatettava samoja tiukkoja eläinlääketieteellisiä määräyksiä. Tämä pätee myös silloin, jos olet tulossa Andorrasta, Liechtensteinista, Norjasta, San Marinosta tai Sveitsistä tai matkustamassa näihin maihin.

Paikallisten eläintautiepidemioiden aikana vientiä tai tuontia saatetaan rajoittaa.

Jos saavut EU:n alueelle jostakin muusta kuin edellä mainitusta maasta, et saa tuoda mukanasi mitään liha- tai maitotaloustuotteita ilman virallista eläinlääkärin todistusta. Tarkoituksena on pitää vakavat eläintauditfrançaisDeutschEnglish poissa EU:n alueelta.

Voit kuitenkin tuoda maitopohjaista äidinmaidonkorviketta jauheena, lastenruokaa tai lääketieteellisiin tarkoituksiin tarvittavia elintarvikkeita, vaikka myös niitä koskevat eräät rajoitukset. Voit myös tuoda omaan käyttöön pienen määrän muita eläintuotteita, kuten kalatuotteita, etanoita tai hunajaa.

Matkailijat, jotka saapuvat EU:n alueelle Färsaarilta, Grönlannista tai Islannista, voivat tuoda pienen määrän liha- ja maitotaloustuotteita omaan käyttöön.

Julkiset kuulemismenettelyt
    Tarvitsetko asiantuntija-apua?
    Apua ja neuvontaa