Yrittäjänä EU:ssa
Tarkistettu viimeksi: 02/04/2022

Perheenjäsenten rekisteröinti toisessa EU-maassa (EU-kansalaiset)

Jos muutat toiseen EU-maahan, huollettavanasi olevat perheenjäsenet, jotka ovat EU-kansalaisia, voivat muuttaa mukanasi.

Kun 3 kuukautta on kulunut, heitä voidaan vaatia rekisteröimään oleskelunsa ja hankkimaan oleskeluoikeuden rekisteröintitodistus.

Jos perheenjäsenet eivät ole huollettaviasi, he voivat rekisteröidä oleskelunsa toisessa EU-maassa oman EU-kansalaisuutensa perusteella.

Oleskelun rekisteröintiä varten tarvittavat asiakirjat

Perheenjäsenesi tarvitsevat seuraavat asiakirjat saadakseen rekisteröintitodistuksensa kunnantalolta tai paikalliselta poliisilaitokselta:

Tärkeää

Mitään muita asiakirjoja ei saa vaatia.

Rekisteröintitodistus myönnetään välittömästi puolisolle, (lapsen)lapsille ja (iso)vanhemmille. Muiden sukulaisten osalta viranomaisten on tehtävä päätös rekisteröintitodistuksen myöntämisestä tai epäämisestä mahdollisimman pian.

Maksut

Rekisteröintitodistuksesta ei saa veloittaa enempää kuin maan omilta kansalaisilta veloitetaan henkilökortista.

Voimassaolo

Rekisteröintitodistus on voimassa rajoittamattoman ajan (sitä ei siis tarvitse uusia), mutta osoitteenmuutoksista voidaan velvoittaa ilmoittamaan paikallisille viranomaisille.

Rekisteröitymisvaatimukset eri EU-maissa

Lisätietoa perheenjäsenten (EU-kansalaiset) rekisteröinnistä eri EU-maissa:

Valitse maa

Jos perheenjäsenten oleskeluoikeuden rekisteröinti on pakollista, heille voidaan määrätä sakkoa (mutta heitä ei voida karkottaa maasta), jos he eivät

Jos sinulla on vaikeuksia saada oleskeluoikeuden rekisteröintitodistusta perheenjäsenellesi, voit ottaa yhteyttä neuvontapalveluumme.

Katso myös: Oleskelukortin myöntäminen EU:n ulkopuolelta kotoisin oleville perheenjäsenille

Usein kysyttyä

EU-lainsäädäntö

Tarvitsetko apua?

Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi.

Jaa tämä sivu: