Kansalaisena Euroopassa
Tarkistettu viimeksi: 12/08/2022

Toimitukset ja verkossa tapahtuvien myyntitapahtumien päätökseen saattaminen

Toimituspalvelut 

Valitessasi toimitusratkaisua sinun olisi otettava huomioon yrityksesi koko, tuotteen ominaisuudet, se, toimitko vain kotimaassasi vai useissa maissa, liiketoimintamallisi sekä asiakkaidesi tarpeet ja mieltymykset.

Varmista myös, että tunnet asiakkaidesi oikeuksia koskevat kansalliset ja EU:n vaatimukset sekä säännöt, jotka koskevat niitä tuoteluokkia, joita aiot toimittaa eri puolille Eurooppaa.

Verkkoasiakkaat odottavat voivansa valita useista joustavista toimitusvaihtoehdoista. Muun muassa seuraavat piirteet ovat tärkeitä:

Tärkeää

 Ota huomioon, että asiakkaiden toivomat toimitusvaihtoehdot ja hyväksyttävät toimitusajat voivat vaihdella eri EU-maiden välillä. Tarkista paikalliset käytännöt oman maasi tai kohdemaan sähköisen kaupankäynnin järjestöltä en .

 Voit ehdottaa asiakkaillesi erilaisia toimitusvaihtoehtoja. Ilmoita kunkin toimituspalvelun kustannukset tarkasti. Muista ilmoittaa selvästi, jos toimituskulut sisältyvät tekemiisi tarjouksiin.

 Varmista, että ilmoitat asiakkaalle toimitusehdoista (mukaan lukien palautusmenettely ja tavaroiden palautuskustannukset) ennen tilauksen tekemistä. Vastaat tavaroiden palauttamisesta aiheutuvista kustannuksista, jos et ilmoita asiakkaalle palautustavasta asianmukaisesti.

Voit löytää sopivan toimittajan lähettämiesi pakettien painon, koon, määrän (yksittäin tai useita kerrallaan) ja määränpään perusteella:

Erikoistuneet toimituspalvelujen tarjoajat voivat tarjota parempia hintoja, laajemman palveluvalikoiman, paremman laadun ja toimituspalvelujen luotettavuuden:

Lue lisää EU:n pakettipalveluista. Sivulla on myös työkalu sopivan palvelun ja hinnan löytämiseen rajat ylittäviä lähetyksiä varten.

Toimituksen lisäpalvelut

Ellei toisin ole määritetty, tuote on toimitettava enintään 30 päivää ostoksen tekemisestä. Olet vastuussa mahdollisista viivästyksistä ja kuljetuksen aikana vahingoittuneista tuotteista. Lisätietoja siitä, mitä asiakkaasi voivat odottaa, on saatavilla tällä sivulla .

Tuotteiden toimitusvaatimusten noudattaminen

EU:n säännöksiä sovelletaan monilla eri aloilla sen mukaan, minkä tyyppisiä tavaroita ja palveluja verkossa myydään:

Toimitusvelvoitteet asiakkaita kohtaan

Sovitun toimitusaikavälin lisäksi olet vastuussa kaikista tavaroiden menetyksistä ja vahingoista, ennen kuin ne saapuvat fyysisesti asiakkaillesi.

Lisäksi olet suoraan vastuussa kaikista asiakkaidesi tekemistä valituksista, myös tuotteiden toimitukseen liittyvistä valituksista.

Selvitä toimitukseen liittyvät valitukset sen toimituspalvelujen tarjoajan kanssa, jonka kanssa olet tehnyt sopimuksen (riippumatta siitä, kuinka monen alihankkijan kanssa toimituspalvelujen tarjoaja on tehnyt yhteistyötä). Näin asiakkaalle voidaan löytää tyydyttävä ratkaisu.

Jos toimituspalvelujen tarjoaja ei pysty tarjoamaan tyydyttävää ratkaisua, sinun on mahdollista käyttää tuomioistuinten ulkopuolisia riidanratkaisumenettelyjä tai muita eurooppalaisia oikeudellisia menettelyjä.

Jos olet käyttänyt yleispalvelun tarjoajaa, voit myös pyytää lisätietoja ja ohjeita valituksista vastaavilta kansallisilta viranomaisilta en .

Tarvitsetko apua?

<span>Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi</span>

Onko sinulla kysyttävää yritystoiminnasta yli maiden rajojen, esimerkiksi viennistä tai toiminnan laajentamisesta toiseen EU-maahan? Enterprise Europe Network -verkoston kautta voit saada maksutonta neuvontapalvelua.

Voit hakea neuvontapalveluja myös tukipalveluhaku avulla.

Jaa tämä sivu: