Tarkistettu viimeksi: 16/06/2022

Verkkotunnukset

Jos yrityksesi haluaa tehdä toimintaansa tunnetuksi internetissä, voit luoda sille oman verkkosivuston.

Jokaisella verkkosivustolla on yksilöllinen internetprotokollaosoite (IP-osoite). IP-osoite koostuu numerosarjasta (esim. 136.173.60.59).

Lisäksi on tärkeää, että verkkosivustolla on selkeä nimi eli verkkotunnus, joka on helppo muistaa (esim. europarl.europa.eu tai valtioneuvosto.fi).

Verkkotunnus yhdistetään IP-osoitteeseen. Jos esimerkiksi kirjoitat verkkotunnuksen europarl.europa.eu, sinut ohjataan automaattisesti IP-osoitteeseen 136.173.60.59.

Tärkeää

Verkkotunnuksen rekisteröinti antaa oikeuden sen käyttöön. Rekisteröinti ei kuitenkaan anna erityistä teollis- ja tekijänoikeuksien mukaista suojelua. Toisaalta jos verkkotunnus on samankaltainen kuin jokin tavaramerkki, kyse voi olla tekijänoikeuksien rikkomisesta.

Verkkotunnuksen rekisteröinti

Jos yrityksesi haluama verkkotunnus on vapaana, sen voi rekisteröidä hyväksytyn välittäjän kautta, jolta voit myös pyytää haluamaasi verkkotunnuksen päätettä. Verkkotunnuksen päätteenä voi olla kansallinen pääte tai yleinen pääte. Valinnanvaraa on paljon.

Verkko- ja aluetunnuksen tyypistä riippuen siihen voidaan soveltaa erilaisia kriteerejä ja sääntöjä. Kun yrityksesi on valinnut verkkotunnuksen ja päätteen tyypin, sen on maksettava rekisteröintimaksu. Maksun suuruus riippuu

Jos sinulla on oma yritys jossakin EU-maassa, voit myös hakea .eu-aluetunnusta. Tarkista .eu-aluetunnuksen saatavuus EURid-verkkosivuiltaLinkki johtaa toiselle sivustolle.

Tarvitsetko apua?

<span>Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi</span>

Euroopan teollis- ja tekijänoikeuksien neuvontapalvelu

Maksutonta neuvontaa ja koulutusta teollis- ja tekijänoikeuksien hallinnoinnista EU:n osarahoittamia hankkeita ja kansainvälistä liiketoimintaa varten

Onko sinulla kysyttävää yritystoiminnasta yli maiden rajojen, esimerkiksi viennistä tai toiminnan laajentamisesta toiseen EU-maahan? Enterprise Europe Network -verkoston kautta voit saada maksutonta neuvontapalvelua.

Voit hakea neuvontapalveluja myös tukipalveluhaku avulla.

Jaa tämä sivu: