Tarkistettu viimeksi: 23/06/2022

Sähköinen kaupankäynti, etämyynti ja muualla kuin yrittäjän toimitiloissa tapahtuva myynti

Tällä sivulla annetut tiedot koskevat ainoastaan myyntiä lopullisille kuluttajille (B2C) eivätkä myyntiä muille yrityksille (B2B).

Sähköinen kaupankäynti ja muualla kuin yrittäjän toimitiloissa tapahtuva myynti ovat yrittäjälle monessa suhteessa edullisia, mutta niihin liittyy myös tiettyjä EU-sääntöjen mukaisia velvoitteita.

Nämä säännöt koskevat tavaroiden ja palveluiden myymistä kuluttajille siten, että asiakas ja myyjä eivät tapaa kasvokkain, vaan sopimusjärjestelyt hoidetaan internetissä tai puhelimitse (asiakaspalvelijan tai automaatin välityksellä), sähköpostitse, faksitse tai kirjeitse tai sopimus asiakkaan kanssa tehdään muualla kuin myyjän tavanomaisissa toimitiloissa.

Sähköistä kaupankäyntiä, etämyyntiä ja muualla kuin myyjän toimitiloissa tapahtuvaa myyntiä koskevia sääntöjä ei sovelleta seuraavilla aloilla:

Toimi näin

EU-lainsäädäntö

Tarvitsetko apua?

<span>Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi</span>

Eurooppalainen vähäisiin vaatimuksiin sovellettava menettely

Tavarantoimittajien ja asiakkaiden riita-asioiden ratkaisu eri EU-maiden välillä (enintään 2 000 euron suuruiset vaatimukset).

Keskitetyt asiointipisteet

Yritystoiminnan aloittaminen toisessa EU-maassa – kansalliset asiointipisteet

Tuoteyhteyspiste

Tuoteyhteyspiste tarjoaa tietoa kansallisesta tuotelainsäädännöstä ja opastaa pääsyssä jonkin toisen EU-maan kansallisille markkinoille.

Onko sinulla kysyttävää yritystoiminnasta yli maiden rajojen, esimerkiksi viennistä tai toiminnan laajentamisesta toiseen EU-maahan? Enterprise Europe Network -verkoston kautta voit saada maksutonta neuvontapalvelua.

Voit hakea neuvontapalveluja myös tukipalveluhaku avulla.

Jaa tämä sivu: