Tarkistettu viimeksi: 23/06/2022

Pakettipalvelut

Jos yrityksesi tarjoaa pakettien lähetyspalveluja kotimaassa ja ulkomailla (enint. 31,5 kg), sen on toimitettava seuraavat tiedot yrityksen sijoittautumismaan kansallisille sääntelyviranomaisille:

Kansallisten sääntelyviranomaisten yhteystiedot löytyvät seuraavasta luettelosta.

Valitse maa

Tietojen päivitys

Yrityksen on toimitettava seuraavat tiedot (ja mahdollisesti pyydettävät lisätiedot) kunkin vuoden 30. päivään kesäkuuta mennessä käyttäen vakiolomaketta (saatavana sivun alareunan Viittaukset-osiossa) tai kansallisen sääntelyviranomaisen pyytämällä tavalla:

Vapautus tietojen toimittamisvelvoitteesta

Jos yrityksesi tarjoaa pakettipalveluja ja

sen ei tarvitse toimittaa mitään tietoja kansalliselle sääntelyviranomaiselle.

Pakettipalveluiden hinnat

EU:ssa toimivien yritysten, jotka tarjoavat kansainvälisiä pakettipalveluja, on toimitettava julkisesti saatavilla oleva hintaluettelo julkaistavaksi EU:n verkkosovelluksessa. Sovelluksen avulla voi tarkistaa, mitä pakettien toimituspalveluja on käytettävissä lähetettäessä paketteja EU-maiden välillä. Se kattaa enintään 5 kg painavat paketit, ei vakiokokoisia kirjeitä tai postilähetyksiä.

Saatavilla olevien palvelujen ja hintojen (ilman alv:tä) hakulomakkeella valitaan lähetysmaa, kohdemaa ja paketin tyyppi.

Tärkeää

Lopullinen hinta kannattaa kuitenkin aina varmistaa yritykseltä itseltään, sillä tarkan hinnan määrittämiseen saatetaan tarvita täsmällisempiä tietoja, kuten vastaanottajan osoitteen postinumero. Hintatiedot päivitetään joka vuosi 31. maaliskuuta.

Lisätietoja pakettipalveluihin sovellettavista säännöistä on Euroopan komission sisämarkkinoiden, teollisuuden, yrittäjyyden ja pk-yritystoiminnan pääosaston (GROW) verkkosivuilla en.

EU-lainsäädäntö

Tarvitsetko apua?

<span>Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi</span>

Onko sinulla kysyttävää yritystoiminnasta yli maiden rajojen, esimerkiksi viennistä tai toiminnan laajentamisesta toiseen EU-maahan? Enterprise Europe Network -verkoston kautta voit saada maksutonta neuvontapalvelua.

Voit hakea neuvontapalveluja myös tukipalveluhaku avulla.

Jaa tämä sivu: