Tarkistettu viimeksi : 12/10/2018

Alaikäisten matkustusasiakirjat

Yhdistyneen kuningaskunnan ilmoitus unionista eroamisesta (SEU-sopimuksen 50 artikla): Lisää tietoa

Yhdistynyt kuningaskunta on edelleen EU:n täysivaltainen jäsen, ja jäsenyydestä johtuvia oikeuksia ja velvollisuuksia sovelletaan edelleen täysimääräisesti.

  • EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan yhteinen raportti 8.12.2017 – kysymyksiä ja vastauksiaen
  • Brexit-aiheisia EU:n julkaisuja
  • Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen brexit-tiedotteet ja –ohjeeten

Voimassa olevan passin tai henkilötodistuksen lisäksi alaikäinen lapsi, joka matkustaa

voi tarvita molempien vanhempien/huoltajien tai toisen vanhemman/huoltajan allekirjoittaman asiakirjan, jossa annetaan lupa matkustamiseen.

Alaikäisen matkustusasiakirjoista ei ole EU-sääntöjä, ja jokainen EU-maa päättää itse, vaatiiko se edellä mainittuja asiakirjoja. Tarkista lähtö- ja kohdemaan vaatimukset ennen kuin lapsi lähtee matkalle:

Valitse maa

* Kansalliset viranomaiset eivät ole toimittaneet tietoa

Ota huomioon, että vaikka jotkin maat eivät vaatisikaan alueelleen saapuvalta tai sieltä poistuvalta alaikäiseltä lapselta edellä mainittua matkustuslupaa, luvan esittämistä voidaan vaatia jossakin matkareitin kauttakulkumaassa.

Jos lapsi matkustaa lentäen, on aina suositeltavaa tarkistaa asia etukäteen lentoyhtiöstä. Monet lentoyhtiöt vaativat, että alaikäisellä lapsella on matkustuslupa, ja niillä on tätä varten erityisiä lomakkeita.

Koska eri maiden säännöt voivat muuttua ennalta ilmoittamatta, matkustuslupavaatimukset kannattaa tarkistaa myös lähtö-, kohde- ja kauttakulkumaan viranomaisilta tai niiden suurlähetystöstä tai konsulaatista.

Katso myös: Lapsen vieminen laillisesti pois maasta

Lisätietoja säännöistä eri EU-maissa

Tarvitsetko asiantuntija-apua?

Võtke ühendust spetsiaalse nõuandeteenistusega

Jaa tämä sivu: