Tarkistettu viimeksi: 02/02/2023

Alaikäisten matkustusasiakirjat

Koronavirus: Matkailu uudelleen käyntiin turvallisesti

Voimassa olevan passin tai henkilötodistuksen lisäksi alaikäinen lapsi, joka matkustaa

voi tarvita molempien vanhempien/huoltajien tai toisen vanhemman/huoltajan allekirjoittaman (virallisen) asiakirjan, jossa annetaan lupa matkustamiseen.

Vanhempien/huoltajien luvasta ei ole annettu EU:n tason sääntöjä, vaan jokainen EU-maa päättää itse, vaatiiko se tällaisia lupia. Matkustusasiakirjoja koskevat säännöt EU-maissa.

Valitse maa

Ota huomioon, että vaikka jotkin maat eivät vaatisikaan alueelleen saapuvalta tai sieltä poistuvalta alaikäiseltä lapselta tällaista virallista matkustuslupaa, luvan esittämistä voidaan vaatia jossakin matkareitin kauttakulkumaassa.

Tärkeää

Jos lapsi matkustaa lentäen, on aina suositeltavaa tarkistaa asia lentoyhtiöstä ennen lähtöä. Monet lentoyhtiöt vaativat, että alaikäisellä lapsella on virallinen matkustuslupa, ja niillä on tätä varten erityisiä lomakkeita.

Koska eri maiden säännöt voivat muuttua ennalta ilmoittamatta, matkustuslupavaatimukset kannattaa tarkistaa myös suoraan lähtö-, kohde- ja kauttakulkumaan viranomaisilta tai niiden suurlähetystöstä tai konsulaatista.

Katso myös: Lapsen vieminen laillisesti pois maasta

Tarvitsetko apua?

Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi.

Jaa tämä sivu: