Kansalaisena Euroopassa
Tarkistettu viimeksi: 23/06/2022

Tavaroiden ja palveluiden myynti

Tavaroilla on vapaa liikkuvuus EU:n sisämarkkinoilla, jos ne ovat määräysten mukaisia. Tutustu tuotteita koskeviin EU:n vaatimuksiin ja tavaranliikkeitä koskeviin ilmoitusvelvollisuuksiin.

Yrityksesi voi tarjota palveluja – niiden tyypistä ja kestosta riippuen – toisessa EU-maassa ilman että sen tarvitsee perustaa sinne yritystä tai sivuliikettä. Lue lisää palvelujen tarjonnan ehdoista.

Tuotteiden etämyynnissä lopullisille kuluttajille on noudatettava tiettyjä sääntöjä. Esimerkiksi kaikki tiedot on esitettävä selkeästi ja kirjallisesti, ja asiakkaillasi on oikeus perua tilaus 14 päivän kuluessa ilman seuraamuksia ja perusteluja.

Matkapaketteja ja yhdistettyjä matkajärjestelyjä myyvien yritysten on noudatettava tiettyjä EU:n sääntöjä. Tämä koskee esimerkiksi kahden tai useamman matkapalvelun myyntiä samalle matkalle, josta tehdään yksi sopimus yhden palveluntarjoajan kanssa. Sama pätee, jos yrityksesi myy matkapalvelun ja edesauttaa toisen palvelun myymistä samalle matkalle.

Pakettipalveluja koskeva EU-sovellus tarjoaa tietoa rajatylittävistä pakettipalveluista ja hinnoista EU:ssa. Sen avulla selviää myös, mitä tietoja rajatylittävien ja kotimaan pakettipalvelujen tarjoajien on annettava kansallisille sääntelyviranomaisille.

Access2Markets -sivustolta löydät kaiken tarvitsemasi tiedon EU-viennistä ja -tuonnista. Voit hakea tuotenimen tai HS-koodin perusteella tietoja tulleista ja veroista, tullimenettelyistä, alkuperäsäännöistä, kaupan esteistä, tuotevaatimuksista ja tilastoista. Tiedot kattavat kaikki EU-maat ja yli 120 vientimarkkinaa eri puolilla maailmaa.

Jaa tämä sivu: