Tarkistettu viimeksi: 07/09/2020

Tavaramerkit

Brexitin vaikutukset

Tavaramerkkisuoja

Tavaramerkin rekisteröinti antaa tavaramerkin haltijalle yksinoikeuden (Tavaramerkin haltijalla on oikeus kieltää muita käyttämästä samaa merkkiä.) erottaviin tunnuksiin, kuten esimerkiksi tuotenimiin, logoihin, väreihin, kuviin, kuvioihin, muotoihin, pakkauksiin ja äänimerkkeihin, jotka toimivat tuotteiden tunnisteina ja erottavat tavaramerkin haltijan tuotteet ja palvelut muiden vastaavista.

Tavaramerkkisuojan kesto

Tavaramerkkisuoja on voimassa useimmissa maissa 10 vuotta tavaramerkin hakemispäivästä. Tavaramerkkisuojan voi uusia 10 vuoden välein. Uusimista voi hakea rajoittamattomasti. Tavaramerkin haltija voi myydä merkin jollekin toiselle tai valtuuttaa tavaramerkin käyttöön käyttölupasopimuksella.

Tavaramerkin rekisteröinti

Tarvitsetko apua?

Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi

Euroopan teollis- ja tekijänoikeuksien tukipalvelu (IPR Helpdesk)

Maksutonta neuvontaa ja koulutusta teollis- ja tekijänoikeuksien hallinnoinnista EU:n osarahoittamia hankkeita ja kansainvälistä liiketoimintaa varten

Euroopan unionin teollisoikeuksien virasto (EUIPO)

Tietoa teollis- ja tekijänoikeuksista EU:ssa, maksutonta yksilöllistä tukea ja tavaramerkkien tai mallien sähköinen rekiseröintipalvelu.

Paikalliset yritystukipalvelut

Onko sinulla kysyttävää yritystoiminnasta yli maiden rajojen, esimerkiksi viennistä tai toiminnan laajentamisesta toiseen EU-maahan? Enterprise Europe Network -verkoston kautta voit saada maksutonta neuvontapalvelua.

Jaa tämä sivu: