Ultima verificare: 22/08/2022

Mărcile comerciale

Ce tip de protecție oferă mărcile comerciale?

Înregistrarea unei mărci vă oferă drepturi exclusive (Deținătorul drepturilor de proprietate intelectuală poate exclude utilizarea drepturilor respective de către orice altă entitate.) asupra semnelor distinctive – nume, sigle, culori, imagini, modele, forme, ambalaje sau sunete – care vă identifică produsele și fac distincția dintre produsele sau serviciile dumneavoastră și cele oferite de alte companii.

Cât timp durează protecția oferită de o marcă comercială?

În majoritatea țărilor, această protecție durează 10 ani din momentul în care ați depus cererea de înregistrare a mărcii. Protecția poate fi reînnoită, ori de câte ori doriți, pe perioade de 10 ani. Dacă dețineți o marcă înregistrată, o puteți vinde altei persoane sau îi puteți acorda altcuiva permisiunea de a o utiliza prin intermediul unui contract de licență.

Cum se înregistrează mărcile comerciale

Accesați mai jos informațiile naționale

Alegeţi ţara

Mai multe informaţii

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Serviciul european de asistență în materie de DPI

Consiliere și formare gratuită privind gestionarea proprietății intelectuale pentru proiectele cofinanțate de UE sau relațiile comerciale transnaționale

Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO)

Aflați totul despre drepturile de proprietate intelectuală în UE. Solicitați sprijin personalizat gratuit. Depuneți online o cerere de înregistrare a unei mărci comerciale sau a unui desen ori model industrial.

Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier, de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Enterprise Europe Network (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Puteți utiliza instrument de găsire servicii de asistență pentru a găsi ajutorul potrivit pentru dumneavoastră.

Partajați această pagină: