Ultima verificare: 28/10/2021

Indicații geografice

Dacă produsul dumneavoastră are o origine geografică specifică și se bucură de o anumită reputație – o calitate dată sau alte caracteristici care îi pot fi atribuite – îl puteți proteja cu ajutorul unei indicații geografice.

Indicațiile geografice protejează:

Drepturile dumneavoastră în baza protecției indicației geografice

Indicațiile geografice vă protejează produsele împotriva utilizării neadecvate sau a imitării denumirii înregistrate și le oferă o garanție clienților în legătură cu originea reală a produsului. Aceste norme vă garantează că dumneavoastră și toți producătorii dintr-o anumită zonă geografică aveți drepturi colective asupra produsului, atâta timp cât îndepliniți anumite cerințe.

Sistemele de calitate, pe scurt

În baza sistemelor de calitate ale UE, sunt protejate denumirile produselor pentru care există o legătură intrinsecă între calitățile sau caracteristicile produselor și originea lor geograficăen. Sistemele de calitate vizează:

Aflați mai multe despre sistemele de calitate ale UEen.

Consultați lista denumirilor de produseen pentru care s-a solicitat protecție sau care sunt acum înregistrate ca DOP, IGP sau IG.

Cum puteți solicita protecția indicațiilor geografice

Aflați cum vă puteți înregistra denumirea produsuluien într-un sistem de calitate al UE.

Teme conexe

Sunteți afectat de Brexit?

Consultări publice

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Serviciul european de asistență în materie de DPIDeschideți ca link extern

Consiliere și formare gratuită privind gestionarea proprietății intelectuale pentru proiectele cofinanțate de UE sau relațiile comerciale transnaționale

Asistență locală pentru întreprinderi

Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier , de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Rețeaua întreprinderilor europene (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Alte servicii de asistență

Partajați această pagină: