Instrumentele site-ului

Selector de limbi

Drapelul UE

Cale de navigare

Meniu

Ultima verificare : 01/03/2018

Burse și studii în străinătate

Decizia Regatului Unit de a invoca articolul 50 din TUE: Mai multe informatii

Pentru moment, Regatul Unit rămâne membru cu drepturi depline al UE, iar drepturile și obligațiile care decurg din calitatea de membru continuă să se aplice integral în și pentru Regatul Unit:

  • Întrebări și răspunsuri bazate pe Raportul comun din 8 decembrie 2017 al Uniunii Europene și Regatului UnitEnglish
  • Publicații UE privind BrexitEnglish
  • Informații și orientări furnizate de guvernul britanic cu privire la BrexitEnglish

Studii în străinătate cu Erasmus+

Dacă sunteți student, programul Erasmus+ vă oferă șansa de a merge în străinătate pentru a studia sau pentru a urma un stagiu în cadrul unei companii.

Dacă doriți să urmați o parte din studii în străinătate, adresați-vă mai întâi universității dumneavoastră.

Ca student Erasmus+:

  • nu trebuie să plătiţi taxe de înscriere sau de studii universităţii gazdă
  • studiile efectuate în străinătate vă sunt luate în calcul la obţinerea diplomei
  • beneficiaţi de o bursă din partea UE pentru a acoperi cheltuielile de cazare şi de transport.

Recunoaşterea perioadei de studiu petrecute în străinătate

Universitatea de origine este obligată să recunoască studiile pe care le-aţi efectuat în străinătate, dacă aţi urmat programul asupra căruia aţi convenit înaintea plecării.

Programe comune de studiu

Erasmus Mundus vă dă posibilitatea de a urma un program postuniversitar comun oferit de mai multe universități din țări diferite (în unele cazuri, poate fi vorba și de instituții de învățământ superior din afara UE). Veți studia sau veți participa la un proiect de cercetare în cel puțin două țări și veți obține o diplomă comună, dublă sau multiplă. Bursele Erasmus Mundus se adresează studenţilor din UE şi din lumea întreagă.

Vă interesează această variantă? Citiţi mai multe despre programele de masteratEnglish şi doctoratEnglish eligibile pentru Erasmus Mundus. Pentru informații privind condițiile de admitere și calendarul pentru depunerea dosarelor, vizitați site-ul programului de masterat sau doctorat ales.

Parteneriate dincolo de graniţele UE

Bursele Erasmus Mundus sprijină, de asemenea, parteneriatele cu universităţi din mai multe ţări şi regiuni din lume.

Aceste parteneriate le acordă studenţilor europeni burse de studiu în țări din afara UE, iar studenţilor din afara UE burse de studiu în universități europene. Aflaţi mai multe despre parteneriateleEnglish care oferă burse de studii pentru cetăţenii ţării dumneavoastră. Pentru informații privind oferta de cursuri, condițiile de admitere și calendarul pentru depunerea dosarelor, vizitați site-urile parteneriatelor.

Vă interesează cooperarea universitară a UE cu Australia, Japonia, Noua Zeelandă şi Republica Coreea? Consultaţi programul de cooperareEnglish.

Contactaţi biroul de relaţii internaţionale al universităţii dumneavoastră

Întrebaţi dacă universitatea dumneavoastră participă la alte programe internaţionale de mobilitate. Pentru detalii despre Erasmus+ şi alte programe de schimb, contactaţi biroul de relaţii internaţionale al universităţii dumneavoastră.

Consultaţii publice
    Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?
    Solicitați sprijin și consiliere