Întreprinderi
Ultima verificare: 23/12/2020

Reînnoirea permisului de conducere în altă țară din UE

Sunteți afectat de Brexit?

Permisele de conducere emise de țările UE sunt valabile în Regatul Unit până la 31 decembrie 2020.

Permisele de conducere emise de Regatul Unit sunt valabile în UE până la 31 decembrie 2020.

Începând cu 1 ianuarie 2021, contactați administrația națională competentă pentru a afla mai multe informații despre noile norme.

A se vedea, de asemenea:

Dacă vă mutați în altă țară din UE și vă expiră permisul de conducere, va trebui să îl reînnoiți în țara respectivă, dacă acolo aveți reședința obișnuită.

Indiferent de tipul de permis de conducere pe care îl aveți (format vechi sau nou), în momentul în care îl reînnoiți vi se va elibera noul permis standard (din plastic, cu fotografie, de mărimea unui card de credit). Este posibil ca noul permis de conducere să aibă o perioadă diferită de valabilitate față de cel anterior și să se supună unor eventuale restricții/condiții aplicabile în noua țară.

Dacă permisul de conducere v-a fost suspendat, restricționat, retras sau anulat pe teritoriul statului membru care l-a eliberat, nu veți putea solicita reînnoirea sa.

Avertisment

Dacă permisul s-a pierdut sau vi s-a furat, va trebui să solicitați înlocuirea lui cu unul local. Aflați ce trebuie să faceți dacă vă pierdeți sau vi se fură permisul de conducere pe durata călătoriei în străinătate.

Informații specifice fiecărei țări

Locuiți în străinătate și trebuie să vă reînnoiți permisul sau să înlocuiți un permis furat? Aflați ce formalități trebuie să îndepliniți în țara în care locuiți:

Aveți întrebări despre o anumită țară?

Comisia Europeană nu răspunde de conținutul site-urilor externe.

Legislaţia UE

Căutați informații despre normele aplicabile într-o anumită țară?

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Partajați această pagină: