Ultima verificare: 23/06/2022

Contestați o procedură de achiziții publice

Proceduri de achiziții publice

Ați luați parte la o procedură de achiziții publice și considerați că ați fost discriminat sau ați identificat nereguli la nivelul procedurii? Puteți să o contestați sau să trimiteți o plângere.

Deciziile de atribuire a contractelor sunt reexaminate de instanțe și de organisme specializate independente cu sediul în țara UE în care s-a publicat procedura de ofertare. Puteți găsi datele de contact ale instituțiilor în cauză în anunțul referitor la procedura pe care doriți să o contestați.

Perioada de depunere a unei contestații

Dacă ați participat la o procedură și oferta dumneavoastră nu a câștigat, veți fi notificat în legătură cu decizia de atribuire și va începe termenul suspensiv.

În această perioadă de așteptare de cel puțin 10 zile contractul nu poate fi semnat. Acesta este momentul în care puteți depune contestația.

Chiar și după încheierea termenului suspensiv, contractul nu poate fi atribuit dacă există o reexaminare în curs.

Decizia în urma reexaminării

În cazul în care consideră că plângerea dumneavoastră este întemeiată, instanța/organismul specializat poate:

Contracte de achiziții publice atribuite fără licitație

Puteți contesta și atribuirea fără licitație a unui contract de achiziții publice, în cazul în care considerați că acesta ar fi trebuit să fie publicat.

Aveți la dispoziție cel puțin 30 de zile calendaristice (dar nu mai mult de 6 luni) de la data publicării anunțului de atribuire a contractului sau din momentul în care ați aflat despre atribuirea contractului în cauză pentru a informa instanța sau organismul specializat.

Decizia în urma reexaminării

Instanța sau organismul specializat va declara contractul nul, îi va scurta durata sau va amenda achizitorul dacă:

Legislația UE

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier, de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Enterprise Europe Network (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Puteți utiliza instrument de găsire servicii de asistență pentru a găsi ajutorul potrivit pentru dumneavoastră.

Partajați această pagină: