Dezvoltarea întreprinderilor

Piața unică a UE oferă mai multe soluții pentru dezvoltarea unei întreprinderi în altă țară din UE. În UE, puteți începe o afacere nouă și, dacă aveți deja una, o puteți extinde la nivel transfrontalier. În această secțiune veți afla care sunt principalele norme pe care trebuie să le cunoașteți pentru a desfășura activități economice în UE, inclusiv înființarea unei întreprinderi, fuzionarea celor existente, investițiile în altă țară din UE și gestionarea datelor fără caracter personal.

Dacă intenționați să vă extindeți activitatea la nivel transfrontalier, ați putea lua în considerare înființarea unei societăți europene: aceasta este un tip de societate pe acțiuni reglementată de legislația UE, care vă oferă mai multe avantaje.

Dacă doriți să vă dezvoltați în continuare întreprinderea sau dacă vă aflați în căutarea unei noi oportunități de afaceri, puteți lua în considerare o fuziune sau preluarea unei societăți existente. Aflați mai multe despre fuziuni, normele conexe și documentația necesară.

Vă interesează să vă dezvoltați afacerea în mod durabil? În acest caz puteți îmbunătăți și monitoriza performanța întreprinderii dumneavoastră prin intermediul sistemului de management de mediu și audit al UE (EMAS). Aflați care sunt avantajele EMAS și cerințele pentru înregistrare.

Dacă doriți să faceți afaceri în altă țară din UE, este important să știți ce drepturi aveți și care sunt posibilele limitări legate de utilizarea, stocarea și transferul de date fără caracter personal. Aflați ce trebuie să faceți și cum puteți evita eventualele probleme juridice.

Dacă intenționați să investiți în altă țară din UE, vă puteți baza pe normele europene privind protecția investițiilor. Aflați ce tipuri de investiții transfrontaliere sunt incluse și cum funcționează aceste norme.

Dacă dețineți o afacere în sectorul turismului, familiarizați-vă cu principalele tendințe și caracteristici ale piețelor europene pentru a vă adapta serviciile și produsele turistice în consecință. Aflați mai multe despre normele UE în domeniul turismului, drepturile consumatorilor, finanțarea UE și accesibilitatea.

Ultima verificare: 02/04/2024
Partajați această pagină