Ultima verificare: 03/06/2022

Promovarea online a unei întreprinderi

Publicitatea online și comunicarea comercială în general vă vor permite să vă adresați direct publicului, facilitându-vă intrarea pe piață și crearea unei întreprinderi competitive.

Publicitatea online include bannerele web, marketingul prin e-mail, rețelele de socializare, instrumentele de publicitate plătită prin motoare de căutare, metodele de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO – Search Engine Optimisation) și blogurile. Dacă alegeți să vă promovați întreprinderea cu ajutorul serviciilor auxiliare, cum ar fi promoțiile, trebuie să furnizați informații clare ori de câte ori le comunicați acest lucru clienților dumneavoastră. 

Furnizarea de informații transparente pentru serviciile auxiliare

Dacă decideți să afișați online o comunicare comercială (inclusiv oferte promoționale, reduceri, prime, concursuri promoționale sau jocuri), trebuie să indicați în mod clar:

Când le trimiteți clienților dumneavoastră prin e-mail comunicări comerciale nesolicitate trebuie să precizați clar despre ce tip de mesaj este vorba: de exemplu, ar trebui să includeți cuvântul „publicitate" în antetul mesajului electronic, astfel încât clientul dumneavoastră să știe ce este fără a-l deschide.

Avertisment

Este interzis să faceți marketing direct prin e-mail fără consimțământul expres al clienților dumneavoastră (acordat, de exemplu, prin bifarea unei casete care indică faptul că acceptă să primească e-mailuri nesolicitate). Fac excepție situațiile în care există deja o relație comercială sau profesională.

Evitați practicile comerciale neloiale

Comunicarea comercială (inclusiv publicitatea și marketingul) este reglementată de norme privind practicile comerciale neloiale.

Există un set unic de norme comune în întreaga UE cu privire la definirea unei practici comerciale neloiale, astfel încât condițiile de concurență să fie echitabile pentru toți. Aflați mai multe despre clauzele abuzive din practicile comerciale.

ConsumerLawReady.eu en este un portal creat de UE pentru a ține IMM-urile la curent cu privire la aspecte importante ale legislației UE în materie de protecție a consumatorilor. Puteți găsi acolo cursuri de formare și mai multe informații despre modul în care țara dumneavoastră aplică normele comune ale UE privind practicile comerciale neloiale și despre obligațiile pe care le aveți în țara UE în care vă desfășurați activitatea comercială.

Nu uitați să respectați normele de protecție a consumatorilor

Dacă oferiți produse (bunuri, servicii, conținut digital) unui consumator din orice țară din UE, trebuie să respectați legislația UE privind protecția consumatorilor.

Totuși, dacă întreprinderea dumneavoastră vinde către comercianți în scopuri profesionale, aceste legi nu vi se vor aplica.

Avertisment

Nu puteți să încheiați un acord care exclude sau limitează aplicarea legislației privind protecția consumatorilor. De exemplu, este ilegal să redactați clauze contractuale în care să vă exprimați intenția de a exclude sau de a limita aplicarea legislației privind protecția consumatorilor.

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier, de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Enterprise Europe Network (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Puteți utiliza instrument de găsire servicii de asistență pentru a găsi ajutorul potrivit pentru dumneavoastră.

Partajați această pagină: