Nazadnje pregledano: 03/06/2022

Promocija podjetja na spletu

Spletno oglaševanje in komercialno sporočanje vam bosta na splošno omogočila, da neposredno dosežete svoje občinstvo, kar vam bo olajšalo vstop na trg in izgradnjo konkurenčnega podjetja.

Oblike spletnega oglaševanja vključujejo spletne pasice, e-poštno trženje, družbeno mreženje, plačano iskanje, optimizacijo spletnih strani in bloge. Če se odločite za oglaševanje svojega podjetja prek dodatnih storitev, kot so promocije, morate zagotoviti jasne informacije vsakič, ko o njih obveščate svoje stranke. 

Zagotovite pregledne informacije glede pomožnih storitev

Če se odločite za spletno objavo komercialnih sporočil (vključno s promocijskimi ponudbami, popusti, nagradami, promocijskimi tekmovanji ali igrami), morate jasno navesti:

Jasno morate opredeliti, kdaj svojim strankam po elektronski pošti pošljete neželeno komercialno sporočilo: na primer, v glavo e-poštnega sporočila morate vključiti besedo „oglas", tako da stranka ve, za kaj gre, ne da bi ga sploh odprla.

Opozorilo

Po zakonu se strankam brez izrecnega soglasja ne sme pošiljati nobena neposredna reklamna elektronska pošta (primer: označile so okvirček, da se strinjajo s prejemanjem neželenih e-poštnih sporočil), razen če ne gre za predhodno obstoječe poslovno ali komercialno razmerje.

Izogibajte se nepoštenim poslovnim praksam

Komercialno sporočanje (vključno z oglaševanjem in trženjem) je zajeto s pravili o nepoštenih poslovnih praksah.

Na voljo je enoten nabor skupnih pravil po vsej EU o tem, kaj je nepoštena poslovna praksa, tako da za vse veljajo enaki konkurenčni pogoji. Več o nepoštenih pogojih v poslovnih praksah.

ConsumerLawReady.eu en je portal, ki ga je ustanovila EU, da bi pospešila ozaveščenost MSP-jev o pomembnih vidikih potrošniškega prava EU. Najdete lahko tečaje usposabljanja in odkrijete več informacij o tem, kako vaša država uporablja skupna pravila EU o nepoštenih poslovnih praksah in kakšne so vaše obveznosti v državi EU, kjer trgujete.

Ne pozabite upoštevati pravil o varstvu potrošnikov

Če svoje proizvode (blago, storitve, digitalne vsebine) ponujate potrošniku v eni od držav EU, morate upoštevati potrošniško pravo EU.

Če pa vaše podjetje prodaja trgovcem v poslovne namene, za vas ta zakonodaja ne velja.

Opozorilo

Uporabe potrošniškega prava ne morete izključiti ali omejiti s sporazumom. Na primer, nezakonito je zapisati pogodbene pogoje, v katerih navajate namen, da boste uporabo potrošniškega prava izključili ali omejili.

Potrebujete pomoč podporne službe?

Obrnite se na specializirane službe za pomoč

Ali se vaše vprašanje nanaša na poslovanje čez mejo, na primer izvoz ali širitev v drugo državo EU? V tem primeru vam mreža Enterprise Europe Network svetuje brezplačno.

Za iskanje ustrezne pomoči lahko uporabite tudi iskalnik služb za pomoč.

Daj to stran v skupno rabo: