Nazadnje pregledano: 30/05/2022

Prostovoljstvo – kje začeti

Evropska solidarnostna enota

Če ste stari med 18 in 30 let, se lahko kot posameznik ali kot član skupine prijavite za prostovoljsko delo v okviru evropske solidarnostne enote v domači državi ali v tujini. Evropska solidarnostna enota ponuja številne možnosti za opravljanje prostovoljskega dela na najrazličnejših področjih, od digitalnih tehnologij do zdravja in okolja. Če ste stari med 18 in 35 let, se lahko prijavite tudi za prostovoljsko delo pri projektih humanitarne pomoči. 

Kako najti prostovoljski projekt v okviru evropske solidarnostne enote

Če želite sodelovati pri evropski solidarnostni enoti, se registrirajte prek spleta in pri tem navedite področja dela, ki vas najbolj zanimajo. Po registraciji vas lahko kontaktirajo organizacije s projekti, ki ustrezajo vašemu profilu. Potem ko ste registrirani, lahko v podatkovni zbirki evropske solidarnostne enote tudi sami iščete po možnostih za opravljanje prostovoljskega dela pri akreditiranih organizacijah ali pa se obrnete na nacionalno agencijo v svoji državi.

Več o prostovoljskem delu v okviru evropske solidarnostne enote, podpornih storitvah, ki so na voljo, in vseh praktičnih korakih od registracije do izdaje potrdila o udeležbi en v prostovoljski aktivnosti.

Več o drugih prostovoljskih programih v državah EU.

Izberite državo

 

Pogosta vprašanja

Zakonodaja EU

Potrebujete pomoč podporne službe?

Obrnite se na specializirane službe za pomoč

Daj to stran v skupno rabo: