Nazadnje pregledano: 26/04/2019

Prijava začasnega izvajanja storitev

Odločitev Združenega kraljestva, da uveljavi člen 50 Pogodbe o Evropski uniji: Več informacij

Če se nameravate preseliti v drugo državo EU, v kateri želite začasno opravljati regulirane storitve, boste morali oddati pisno prijavo. Prijavo morate oddati v pisni obliki, najpozneje do začetka opravljanja storitev. Oddana prijava velja eno leto.

Potrebni dokumenti

Če je pisna prijava obvezna, jo morate predložiti neposredno organu države gostiteljice, ki je pristojen za vaš poklic (informacije o pristojnem organu boste dobili pri nacionalni kontaktni točkien).

Prijava mora vsebovati naslednje podatke:

Ob prvi prijavi ali ob morebitni spremembi vašega položaja morate priložiti naslednja dokazila:

Dokumenti, ki jih morate predložiti, se lahko razlikujejo glede na poklic in državo EU, v kateri nameravate opravljati svojo dejavnost. Pri pristojnem organu za poklicne kvalifikacije v državi gostiteljici se pozanimajte, katere dokumente morate oddati.

Obravnavanje prijave

Večinoma lahko prijavo oddate kadarkoli pred začetkom dela v državi gostiteljici (tudi če še ne veste, ali boste tam dejansko delali). Delo lahko začnete opravljati takoj po oddaji prijave.

Toda če je vaš reguliran poklic povezan z javnim zdravjem in varnostjo in za njega ne velja načelo avtomatičnega priznavanjaen, se lahko pristojni organi države gostiteljice odločijo, da pred začetkom dela preverijo vaše poklicne kvalifikacije. V tem primeru boste lahko začeti delati, šele ko vam bodo izdali uradno dovoljenje.

Če boste začasne storitve v državi gostiteljici želeli opravljati še naprej, boste morda morali prijavo obnoviti enkrat letno.

Zakonodaja EU

Potrebujete več informacij o predpisih v posamezni državi?

Potrebujete pomoč podporne službe?

Obrnite se na specializirane službe za pomoč

Daj to stran v skupno rabo: