Nazadnje pregledano : 06/07/2018

Pošiljanje in dostava

Če kupljenega izdelka ne prevzamete takoj ali naročite dostavo na dom, vam mora trgovec blago dostaviti v 30 dneh, razen če ste se z njim izrecno dogovorili drugače.

Stroški dostave

Pri nakupu mora biti kupec jasno obveščen o skupni ceni, vključno s stroški dostave in drugimi povezanimi stroški.

Različne cene dostave blaga v druge države so lahko upravičene.

Če vam trgovec ponudi dodatne storitve, denimo hitro dostavo ali zavijanje darila, morate izrecno navesti, da se z doplačili strinjate. Vnaprej odkljukano okence na spletišču trgovca ne pomeni, da se s pogoji izrecno strinjate, zato ste v takem primeru upravičeni do povračila morebitnih doplačil, ki ste jih morali plačati zaradi takega ravnanja trgovca.

Poškodovano blago

Trgovec je odgovoren za morebitno škodo na izdelku od odprave do prejema blaga na vašem domu.

Če je izdelek, ki ga kupite kjerkoli v EU, pokvarjen ali ni videti oziroma ne deluje tako, kot je rečeno v oglasu, ga mora trgovec popraviti ali zamenjati oziroma kupcu vrniti denar. Več o garanciji.

Kadar ne prejmete blaga

Če blaga ne prejmete v 30 dneh ali v dogovorjenem roku, morate trgovca opomniti in mu določiti dodaten, razumen rok za dostavo. Primer: če vas je trgovec obvestil, da je prišlo zaradi težav z dobaviteljem do enotedenske zamude pri dostavi, lahko rok za dostavo podaljšate za denimo en teden.

Če trgovec blaga ne dostavi niti v podaljšanem roku, ste upravičeni do odstopa od pogodbe in takojšnjega povračila kupnine.  Podaljšanje roka za dostavo ni obvezno v primeru, da trgovec zavrne dostavo ali kadar je rok nujen, denimo če kupljeno blago potrebujete za določen dogodek (npr. poročno obleko).

Praktični primer

Sredi novembra je Andrej s Slovaške po spletu naročil zaboj vina iz Italije za družinsko praznovanje božiča. Za božič vina še ni prejel.

Ker blago ni bilo dostavljeno v 30 dneh, je Andrej kljub temu, da je prodajalca opozoril in mu dal na voljo več časa za dostavo, upravičen do povračila.

Pogosta vprašanja

Zakonodaja EU

Potrebujete več informacij o predpisih v posamezni državi?

Potrebujete pomoč podporne službe?

Obrnite se na specializirane službe za pomoč

Pomoč in nasvet evropskega potrošniškega centra v vaši državien

Daj to stran v skupno rabo: