Laatste controle : 06/07/2018

Verzending en levering

Als u uw bestelling niet meteen ophaalt of om levering aan huis gevraagd heeft, moet de verkoper binnen 30 dagen leveren, tenzij u een andere leveringstermijn bent overeengekomen.

Leveringskosten

U moet altijd duidelijke informatie krijgen over de totale prijs van uw aankoop, inclusief de leveringskosten en eventuele andere kosten.

Verschillende prijzen voor levering in het buitenland zijn soms gerechtvaardigd.

U moet uitdrukkelijk instemmen met alle extra kosten, bijvoorbeeld voor extra snelle bezorging of cadeaupapier. Een vooraf aangevinkt vakje op de website van de verkoper geldt niet als uitdrukkelijke toestemming. Heeft u onverhoopt op die manier extra kosten moeten betalen, dan heeft u recht op terugbetaling.

Beschadigde goederen

De verkoper is verantwoordelijk voor alle schade aan de goederen vanaf verzending tot op het ogenblik waarop u ze ontvangt.

Koopt u een artikel om het even waar in de EU en blijkt het bij ontvangst kapot te zijn of niet aan de omschrijving te voldoen, dan hebt u recht op reparatie of vervanging, of, als geen van beide mogelijk is, terugbetaling. Meer over garantie

Niet tijdig geleverde goederen

Ontvangt u de goederen niet binnen 30 dagen of de afgesproken termijn, dan moet u de verkoper daarop wijzen en een aanvullende, redelijke leveringstermijn voorstellen. Als de verkoper u bv. heeft meegedeeld dat de levering een vertraging van een week heeft opgelopen vanwege problemen met zijn leveranciers, kunt u overwegen die extra week te accepteren.

Als de verkoper ook niet binnen de verlengde termijn levert, mag u de overeenkomst verbreken en heeft u recht op terugbetaling binnen de kortst mogelijke termijn.  U hoeft de verkoper niet meer tijd te geven wanneer hij weigert te leveren of wanneer de overeengekomen leveringstermijn essentieel is, bv. als de bestelde goederen op een bepaalde datum nodig zijn, zoals een bruidsjapon.

Voorbeeld

Half november bestelt Andrej uit Slowakije voor de kerstdagen een kist wijn in Italië. Maar Kerstmis ging voorbij zonder dat de wijn werd geleverd.

Het product was dus niet geleverd binnen 30 dagen, ook al had Andrej de verkoper eraan herinnerd en hem nog wat extra tijd gegeven. Andrej heeft daarom recht op terugbetaling.

Veelgestelde vragen

EU-wetgeving

Wilt u meer informatie over regels in een bepaald land?

Advies van een expert? Wij helpen u op weg.

Vraag advies aan experts

Vraag het Europees consumentencentrum in uw land om informatie of hulpen

Deze bladzijde delen: