Laatste controle : 11/07/2018

Verzekeringsproducten

Verzekeringsmaatschappijen mogen hun producten in de hele EU op de markt brengen, door in EU-landen vestigingen te openen, via tussenpersonen of door ze rechtstreeks over de grenzen heen aan te bieden.

U kunt dus op de hele Europese markt zoeken naar de voordeligste aanbiedingen qua verzekeringsproducten (levensverzekeringen, gezinsverzekeringen, autoverzekeringen, enz.).

Het gaat daarbij alleen om particuliere verzekeringen en bedrijfspensioenfondsen, niet om de socialezekerheidsrechten en wettelijke pensioenrechten die met uw loopbaan verband houden.

Wanneer u een product uit een ander EU-land kiest, wisselen de voor de verzekeringssector bevoegde instanties van dat land en uw eigen land informatie uit over:

De meest verzekeringsproducten worden via tussenpersonen verdeeld (makelaars, verzekeringsagenten). Zij moeten u voor het contract ondertekend wordt bepaalde essentiële inlichtingen verstrekken, waaronder:

Zij moeten ook duidelijk en schriftelijk vermelden:

Op basis van deze informatie kunt u dan beslissen of de voorgestelde verzekeringsovereenkomst voor u een goede keuze is.

Wilt u meer informatie over regels in een bepaald land?

Advies van een expert? Wij helpen u op weg.

Vraag advies aan experts

Deze bladzijde delen: