Laatste controle: 22/08/2022

EMAS-registratie

Door de milieuprestaties van uw bedrijf systematisch te volgen en te verbeteren, kunt u het energieverbruik van uw bedrijf verlagen, milieuvriendelijker omspringen met grondstoffen en tegelijk het imago van uw bedrijf verbeteren. Als bedrijf kunt u zich registreren voor het milieubeheer- en auditysteem en van de EU (EMAS).

Voordelen van de EMAS-registratie voor uw bedrijf

EMAS kan uw bedrijf helpen om:

De registratie voor EMAS verloopt op transparante wijze en het milieubeheersysteem wordt gecontroleerd door een onafhankelijk instantie, zodat de geloofwaardigheid van het systeem gegarandeerd is. Alleen geregistreerde organisaties mogen het EMAS-logo gebruiken.

Vereisten voor EMAS-registratie

Voor de EMAS-registratie moet u verschillende stappen en zetten, zoals

Voor technische hulp en informatie over de wijze waarop u EMAS in uw bedrijf kunt invoeren, kunt u contact opnemen met de bevoegde instantie in uw land:

Kies een land

EMAS voor het mkb

Hebt u een klein of middelgroot bedrijf, dan gelden er voor u bij de EMAS-registratie bepaalde voordelen:

Sommige regio's en EU-landen verlenen subsidie en aan bedrijven die zich voor EMAS registreren. Wilt u weten of dat ook in uw land het geval is, neem dan contact op met de bevoegde instantie en .

Gebruik de beschikbare tools en hulp

Bent u van plan zich te registreren voor EMAS, dan kan EMAS Easy goed van pas komen bij de invoering van EMAS in uw bedrijf. EMAS Easy houdt namelijk rekening met de omvang, financiële draagkracht en organisatiecultuur van kleine bedrijven. Raadpleeg de handleiding van EMAS Easy en volg de stappen voor EMAS-registratie.

Meer hulp voor het mkb kunt u vinden bij EMAS voor het mkb en .

Zie ook

EU-wetgeving

Advies van een expert? Wij helpen u op weg.

Vraag advies aan experts

EMAS-helpdesk

Vraag hulp van de helpdesk voor het Europees milieubeheer- en milieuauditsysteem (EMAS)

Hebt u vragen over zakendoen in het buitenland? Denkt u aan exporteren of uitbreiden naar een ander EU-land? Zo ja, dan kan het Enterprise Europe Network u gratis advies geven.

U kunt ook gebruikmaken van de zoekfunctie voor ondersteunende diensten om de juiste hulp voor u te vinden.

Deze bladzijde delen: