Zakendoen
Laatste controle: 12/12/2020

In het buitenland studeren en studiebeurzen

Getroffen door de brexit?

Studeren in het buitenland met het Erasmus+ programma

Als student kun je via het Erasmus+ programma in het buitenland een deel van je studie doen of stage lopen.

Als je een deel van je studie in het buitenland wil doen, neem dan eerst contact op met je eigen universiteit.

Als je in het buitenland gaat studeren via Erasmus+:

Waarschuwing

Erkenning van je studieperiode in het buitenland

Je eigen universiteit is verplicht je studieperiode in het buitenland te erkennen voor het behalen van je diploma, op voorwaarde dat je het programma afwerkt dat van tevoren is afgesproken.

Gezamenlijke diploma's

Met Erasmus Mundus kun je je na het behalen van je master inschrijven voor een gezamenlijk programma van meer dan één universiteit in verschillende landen van de EU of soms zelfs daarbuiten. Je studeert of voert onderzoek uit in ten minste twee landen, en krijgt uiteindelijk een gezamenlijk of meer dan één diploma. De Erasmus Mundus-beurzen zijn bestemd voor studenten uit Europa en de rest van de wereld.

Interesse? Ga na waar je met Erasmus Mundus een masteren kunt behalen. Bezoek de website van het programma van je keuze voor informatie over toelatingseisen en de inschrijvingsperiode.

Partnerschappen buiten Europa

Erasmus Mundus-beurzen worden ook verleend voor partnerschappen met universiteiten van allerlei landen en regio's ter wereld.

Daardoor kunnen Europese studenten buiten Europa studeren en niet-Europeanen in de EU. Lees meer over partnerschappenen met beurzen voor studenten van jouw land. Bezoek de website van een partnerschap voor meer informatie over het onderwijs, de toelatingseisen en de inschrijvingsperiode.

Bezoek het Bureau buitenland van je universiteit

Misschien doet je universiteit ook mee met andere internationale uitwisselingsprogramma's. Bij het buitenlandbureau (international office) van je universiteit vind je alle informatie over Erasmus+ en andere mogelijkheden om in het buitenland te studeren.

Veelgestelde vragen

Wilt u meer informatie over regels in een bepaald land?

Advies van een expert? Wij helpen u op weg.

Vraag advies aan experts

Deze bladzijde delen: