Poslovanje
Posljednji put provjereno: 24/01/2019

Studij u inozemstvu i mogućnosti za stipendiju

Odluka Ujedinjene Kraljevine o pozivanju na članak 50. UEU-a: Više informacija

Ujedinjena Kraljevina trenutačno je punopravna država članica EU-a te se prava i obveze i dalje u potpunosti primjenjuju u Ujedinjenoj Kraljevini i na nju:

Studij u inozemstvu u okviru programa Erasmus+

Ako ste student, možete imati priliku da dio svojih studija ili pripravnički staž u poduzeću obavite u inozemstvu u okviru programa razmjene Erasmus+.

Ako želite dio studija provesti u inozemstvu, prvo se obratite svom sveučilištu.

Ako sudjelujete u programu razmjene Erasmus+:

Priznavanje studija u inozemstvu

Vaše matično sveučilište mora priznati studij u inozemstvu kao dio cjelokupnog diplomskog studija, uz uvjet da završite studijski program dogovoren prije razmjene.

Zajednički studijski programi

U okviru programa Erasmus Mundus možete se upisati na postdiplomski studij koji zajedno pružaju sveučilišta sa sjedištima u različitim državama članicama EU-a - u nekim slučajevima čak i izvan Europe. Studirate ili provodite istraživanje u barem dvije zemlje za zajedničku, dvostruku ili višestruku diplomu. Stipendije za Erasmus Mundus na raspolaganju su studentima iz Europe i cijelog svijeta.

Zainteresirani? Pogledajte na mreži magistarskeen i doktorskeen studije koji su dio programa Erasmus Mundus.

Partnerstva izvan granica EU-a

Stipendije programa Erasmus Mundus mogu se dodijeliti i za partnerstva sa sveučilištima iz brojnih zemalja i regija širom svijeta.

Tim se stipendijama pomaže europskim studentima pri studiju u zemljama izvan EU-a, a i studentima izvan Europe pri studiju na sveučilištima u EU-u. Doznajte više o partnerstvimaen kojima se nude stipendije državljanima vaše države.

Zanima li vas akademska suradnja EU-a s Australijom, Japanom, Novim Zelandom i Republikom Korejom? Pogledajte program suradnjeen.

Posjetite ured za međunarodne odnose vašeg sveučilišta

Možda vaše sveučilište sudjeluje u drugim međunarodnim programima razmjene. Više informacija o programu Erasmus+ i drugim mogućnostima razmjene možete pronaći u uredu za međunarodne odnose vašeg sveučilišta.

Često postavljana pitanja

Trebate više informacija o pravilima u određenoj državi?

Trebate li podršku službi za pomoć korisnicima?

Obratite se specijaliziranim službama za pomoć

Podijeli: