Posljednji put provjereno: 10/11/2022

O ovom portalu

Portal EU-a Your Europe pomaže vam da aktivnosti u drugim zemljama EU-a obavljate bez nepotrebnih poteškoća i birokracije.

Informacije na portalu odnose se na selidbu ili putovanja u inozemstvo te život, rad i kupnju u inozemstvu. Također, mogu se odnositi i na poduzeća koja posluju u inozemstvu.

Kao državljanin EU-a, Islanda, Lihtenštajna ili Norveške u tim područjima imate određena prava. Međutim, ta se prava katkad ne poštuju u zemljama koje još nisu u potpunosti provele relevantno zakonodavstvo EU-a.

Koje informacije možete pronaći na ovom portalu?

Portal Your Europe nudi:

Zemlje/državljani obuhvaćeni ovim portalom

Informacije na ovom portalu namijenjene su uglavnom građanima EU-a i njihovim obiteljima (uključujući članove obitelji iz trećih zemalja).

U većini slučajeva prava u EU-u opisana na portalu Your Europe odnose se na sve države članice EU-aKlikom na poveznicu dokument se otvara na drugoj stranici te Island, Lihtenštajn i Norvešku.

Ponekad se prava u EU-u odnose i na Švicarsku, no to nije uvijek slučaj i ovisi o tome koje je sporazume Švicarska potpisala s EU-om.

Na svakoj stranici portala Your Europe jasno su navedene zemlje ili državljani na koje se odnose informacije koje te stranice sadržavaju.

Autori portala

Informacije na portalu Your Europe pružaju relevantni odjeli Europske komisije, a nadopunjuju se sadržajem koji dostavljaju tijela zemalja koje portal obuhvaća.

Portal se sastoji od dva dijela:

Dio namijenjen građanima sadržava primjere koji se temelje na iskustvima iz života građana EU-a. Sva imena i državljanstva izmišljena su.

Dostupni jezici

Na portalu Your Europe informacije su dostupne na svim službenim jezicima EU-a – osim irskog .

Može se dogoditi da određeni sadržaj nije dostupan na jeziku koji ste odabrali jer je još u fazi prevođenja.

Informacije za pojedine zemlje dostupne su na službenom jeziku (ili službenim jezicima) te zemlje i na engleskom.

Europska komisija nije odgovorna za jezičnu politiku vanjskih web-mjesta.

Povezivanje na portal Your Europe

Pri navođenju poveznica koje vode na portal Your Europe pridržavajte se sljedećih pravila:

Redovito provjeravamo jesu li vaše poveznice na naš portal u skladu s navedenim pravilima.

Promidžba portala Your Europe

Ako želite promicati portal Your Europe, možete se koristiti našim višejezičnim promidžbenim materijalima en .

Politika zaštite privatnosti

Za portal Your Europe vrijede politika zaštite privatnosti korisnika i pravila o zaštiti podataka na temelju kojih se uređuje portal Europa.

Ako koristite usluge službi za pomoć dostupnih putem portala Your Europe, bit ćete detaljno obaviješteni o njihovoj politici zaštite privatnosti.