Utolsó frissítés: 10/11/2022

A honlapról

A Your Europe (korábban Európa Önökért) uniós webhely abban hivatott segíteni a polgároknak és vállalkozásoknak, hogy ne szembesüljenek indokolatlanul sok nehézséggel és bürokratikus akadállyal más európai országokban.

A webhely a más országokba utazó, valamint a tanulás, munkavállalás, vásárlás vagy üdülés céljából ott tartózkodó polgárok, illetve a más uniós tagállamokban üzleti tevékenységet folytató vállalkozások számára kínál hasznos információkat.

Az EU-tagországok – valamint Izland, Liechtenstein és Norvégia – állampolgárait ezeken a területeken számos jog illeti meg, ezeknek azonban nem mindig tudnak érvényt szerezni akkor, ha az adott ország nem hajtotta végre teljes mértékben a vonatkozó európai uniós jogszabályokat.

Milyen információk találhatók a webhelyen?

A Your Europe webhelyre látogató felhasználók:

Mely országokra és állampolgárokra vonatkoznak a webhelyen található információk?

A webhelyen megadott információk elsődleges célközönségét az EU-országok állampolgárai és az ő családtagjaik (köztük a nem uniós országok állampolgárságával rendelkező családtagok) alkotják.

A legtöbb esetben a Your Europe webhelyen ismertetett uniós jogok az összes EU-tagországbanKülső honlaphoz vezető link, valamint Izlandon, Liechtensteinben és Norvégiában is érvényesek.

Egyes esetekben ezeket a jogokat Svájc is biztosítja, ám nem mindig, mivel Svájc csak bizonyos kérdéseket illetően csatlakozott az uniós szabályozáshoz.

A Your Europe webhely minden egyes oldala pontosan feltünteti, hogy az ott megadott információk mely országokra és mely országok állampolgáraira vonatkoznak.

Szerzők

A Your Europe honlapon olvasható információkat az Európai Bizottság illetékes szervezeti egységei állították össze. A weboldalak tartalmát az érintett országok nemzeti hatóságai további információkkal egészítették ki.

A webhely két részből – a polgároknak szóló és a vállalkozásoknak szóló oldalakból – áll. Mind a két részt a Belső Piaci, Ipar-, Vállalkozás- és Kkv-politikai Főigazgatóság en gondozza.

A polgároknak szóló weboldalak az EU-tagországok állampolgárainak tapasztalatain alapuló valós példák segítségével illusztrálnak különböző élethelyzeteket. A példákban szereplő személyek nevét és állampolgárságát megváltoztattuk.

Választható nyelvek

A Your Europe weboldalai az ír kivételével az EU összes hivatalos nyelvén olvashatók .

Egyes esetekben azonban előfordulhat, hogy a keresett tartalom nem áll rendelkezésre a választott nyelven, mert a szöveg fordítása még folyamatban van.

Az országspecifikus információkat az adott ország hivatalos nyelvén/nyelvein, valamint angolul tesszük közzé.

Az Európai Bizottság nem vállal felelősséget a külső webhelyek nyelvpolitikájáért.

A Your Europe webhelyre vezető hivatkozások

Külső webhelyeken az alábbiak szerint helyezhetők el olyan linkek, melyek a felhasználókat a Your Europe oldalaira irányítják:

Rendszeresen ellenőrizzük, hogy a honlapunkra vezető hivatkozások megfelelnek-e a fenti követelményeknek.

A Your Europe népszerűsítése

Ha Ön népszerűsíteni szeretné a Your Europe oldalait, figyelmébe ajánljuk többnyelvű promóciós anyagainkat en , melyeket szabadon felhasználhat.

Adatvédelmi politika

A Your Europe webhely tiszteletben tartja a felhasználók magánélethez való jogát és az EUROPA portál működését szabályozó adatvédelmi szabályokat.

Ha Ön tanácsért vagy segítségért fordul a Your Europe weboldalain hozzáférhető szolgálatokhoz, külön tájékoztatásban részesül a kérdéses szolgálatok saját adatvédelmi szabályzatáról.