Ultima verificare: 10/11/2022

Despre site

Site-ul „Your Europe" a fost creat pentru a vă ajuta să faceți ce v-ați propus în alte țări europene, evitând birocrația și complicațiile.

Aici puteți găsi informații utile dacă, de exemplu, vă stabiliți, locuiți, studiați, munciți, faceți cumpărături sau pur și simplu călătoriți în alt stat membru. Sau, în cazul întreprinderilor, dacă doriți să desfășurați activități comerciale în alte țări din UE.

Cetățenii provenind din țările UE și din Islanda, Liechtenstein sau Norvegia au drepturi aplicabile în toate aceste domenii. Se întâmplă însă uneori ca acestea să nu fie respectate, atunci când o țară nu a finalizat implementarea normelor europene relevante.

Ce informații puteți găsi pe acest site?

„Your Europe" vă oferă:

Țări și naționalități vizate

Site-ul se adresează în primul rând cetățenilor europeni și familiilor acestora (inclusiv membrilor de familie provenind din afara UE).

De cele mai multe ori, drepturile descrise pe site-ul „Your Europe" sunt valabile în toate statele membre ale UEDeschideți ca link extern, dar și în Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Uneori, drepturile conferite de UE sunt valabile și în Elveția. Există însă excepții, în funcție de domeniile acoperite sau nu de acordurile dintre Elveția și UE.

Fiecare pagină a site-ului „Your Europe" precizează țările și naționalitățile pentru care se aplică informațiile furnizate.

Autorii site-ului

Informațiile de pe site-ul „Your Europe" sunt oferite de serviciile Comisiei Europene și sunt completate de autoritățile din țările vizate.

Site-ul conține 2 mari secțiuni:

Secțiunea „Europa ta – Cetățeni" prezintă exemple bazate pe experiențe reale, trăite de cetățeni ai UE, deși numele și naționalitățile sunt fictive.

Versiuni lingvistice

Site-ul „Your Europe" oferă informații în toate limbile oficiale ale UE , cu excepția irlandezei .

Uneori, anumite texte se află încă în curs de traducere, motiv pentru care ar putea, temporar, să nu fie disponibile în limba dumneavoastră.

Informațiile cu specific național sunt disponibile în limba sau limbile oficiale ale țării respective și în limba engleză.

Comisia Europeană nu răspunde de politica lingvistică a site-urilor externe.

Inserarea de linkuri către site-ul „Your Europe"

Atunci când publicați pe un site extern linkuri către site-ul „Your Europe", vă rugăm să respectați următoarea politică:

Verificăm periodic în ce măsură linkurile către site-ul „Your Europe" respectă această politică.

Promovarea site-ului „Your Europe"

Dacă doriți să promovați site-ul „Your Europe", puteți folosi acest material promoțional disponibil în mai multe limbi en .

Politica de confidențialitate

Site-ul Europa ta se conformează normelor privind protecția datelor și viața privată a utilizatorilor, valabile pentru întreg portalul Europa.

Dacă apelați la serviciile de asistență accesibile prin intermediul site-ului „Your Europe", veți primi informații referitoare la aspectele punctuale ale politicii lor de confidențialitate.