Întreprinderi
Ultima verificare: 23/04/2019

Înregistrarea în altă țară din UE a membrilor de familie provenind din UE

Decizia Regatului Unit de a invoca articolul 50 din TUE: Mai multe informatii

Pentru moment, Regatul Unit rămâne membru cu drepturi depline al UE, iar drepturile și obligațiile care decurg din calitatea de membru continuă să se aplice integral în și pentru Regatul Unit:

Dacă vă mutați în altă țară din UE, membrii de familie care provin din Uniune și se află în întreținerea dumneavoastră vi se pot alătura.

După 3 luni de ședere în noua țară, ei trebuie să își înregistreze reședința și să obțină un certificat de înregistrare.

Dacă nu se află în întreținerea dumneavoastră, membrii de familie provenind din UE se pot înregistra în noua țară în virtutea propriilor drepturi.

Documente justificative pentru certificatul de înregistrare

Pentru a obține certificatul de înregistrare, membrii de familie vor avea nevoie de următoarele documente de la primărie sau de la poliție:

Nu vi se poate cere niciun alt document.

Certificatul de înregistrare va fi eliberat imediat pentru soț/soție, copii/nepoți și părinți/bunici. Pentru ceilalți membri de familie, autoritățile trebuie să ia o decizie privind eliberarea unui certificat de înregistrare în cel mai scurt timp posibil.

Taxe

Certificatul de înregistrare nu trebuie să coste mai mult decât cartea de identitate sau documentele similare care li se eliberează cetățenilor țării gazdă.

Valabilitate

Certificatul este valabil pe termen nelimitat, ceea ce înseamnă că nu trebuie reînnoit. Cu toate acestea, va trebui probabil să le comunicați autorităților locale eventualele schimbări de adresă.

Unde și cum trebuie să vă înregistrați în funcție de țară

Aflați unde și cum îi puteți înregistra pe membrii de familie provenind din UE în țara dumneavoastră gazdă:

Alegeţi ţara

* Autorităţile naţionale nu au furnizat încă aceste informaţii

În țările în care înregistrarea este obligatorie, membrii de familie pot fi amendați (dar nu și expulzați) dacă:

  • nu își înregistrează reședința
  • nu au tot timpul asupra lor certificatul de înregistrare și cartea de identitate/ pașaportul.

Dacă aveți probleme cu obținerea unui certificat de înregistrare pentru membrii familiei dumneavoastră, puteți apela la serviciile noastre de asistență.

Aflați care sunt formalitățile necesare pentru a obține un permis de ședere pentru membrii de familie care nu sunt cetățeni UE.

Întrebări şi răspunsuri

Legislaţia UE

Căutați informații despre normele aplicabile într-o anumită țară?

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Partajați această pagină: