Instrumentele site-ului

Selector de limbi

Drapelul UE

Cale de navigare

Meniu

Ultima verificare : 07/05/2018

Documente de călătorie pentru cetățenii din afara UE

Decizia Regatului Unit de a invoca articolul 50 din TUE: Mai multe informatii

Pentru moment, Regatul Unit rămâne membru cu drepturi depline al UE, iar drepturile și obligațiile care decurg din calitatea de membru continuă să se aplice integral în și pentru Regatul Unit:

  • Întrebări și răspunsuri bazate pe Raportul comun din 8 decembrie 2017 al Uniunii Europene și Regatului UnitEnglish
  • Publicații UE privind BrexitEnglish
  • Informații și orientări furnizate de guvernul britanic cu privire la BrexitEnglish

Cerinţe în materie de paşaport/viză

Dacă sunteţi cetăţean al unei ţări terţe şi doriţi să călătoriţi pe teritoriul UE, veţi avea nevoie de un paşaport:

  • care să rămână valabil cel puţin încă 3 luni de la data la care intenţionaţi să părăsiţi ţara din UE pe care o vizitaţi
  • care să fi fost eliberat în ultimii 10 ani.

Este posibil să aveţi nevoie şi de o viză. Pentru a o obţine, adresaţi-vă consulatului sau ambasadei ţării pe care o vizitaţi. Dacă viza dumneavoastră este emisă de o ţară din spaţiul Schengen, aceasta vă permite automat să călătoriţi şi în celelalte ţări din spaţiul Schengen. De altfel, dacă aveţi un permis de şedere valabil emis de una dintre ţările Schengen, acesta este echivalent cu o viză. Este posibil să aveţi nevoie de o viză naţională pentru a vizita o ţară din afara spaţiului Schengen.

Agenţii poliţiei de frontieră din ţările UE pot solicita şi alte documente justificative, cum ar fi o invitaţie scrisă, dovada asigurării condiţiilor de cazare, un bilet de întoarcere sau un bilet dus-întors. Pentru a afla care sunt cerinţele specifice, contactaţi serviciile consulare din ţara respectivă.

Există mai multe ţări ai căror cetăţeni nu au nevoie de viză pentru a vizita UE pe o perioadă de maxim trei luni. Lista ţărilor ai căror cetăţeni au nevoie de viză pentru a călători în Regatul Unit sau în Irlanda diferă puţin de cea a altor ţări membre UE.

Condiţiile de intrare în Regatul Unit şi Irlanda se bazează pe legislaţiile naţionale ale acestor ţări şi diferă de normele UE.

Alte documente

Nu uitaţi documentele de călătorie, asigurarea de sănătate şi asigurarea auto.

Consultaţii publice
    Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?
    Solicitați sprijin și consiliere