Întreprinderi
Ultima verificare: 02/02/2023

Documente de călătorie pentru cetățenii din afara UE

Coronavirusul: Reluarea în condiții de siguranță a călătoriilor

Cerințe legate de pașaport și viză

Dacă sunteți cetățean al unei țări terțe și doriți să călătoriți pe teritoriul UE, veți avea nevoie de un pașaport:

Este posibil să aveți nevoie și de o viză. Trebuie să solicitați o viză de la consulatul sau ambasada țării pe care o vizitați. Dacă viza dumneavoastră este emisă de o țară din spațiul Schengen en , aceasta vă permite automat să călătoriți și în celelalte țări din spațiul Schengen. De altfel, dacă aveți un permis de ședere valabil emis de una dintre țările Schengen, acesta este echivalent cu o viză. Este posibil să aveți nevoie de o viză națională pentru a vizita țările care nu sunt membre ale spațiului Schengen.

Agenții poliției de frontieră din țările UE pot solicita și alte documente justificative, cum ar fi o invitație scrisă, dovada asigurării condițiilor de cazare, un bilet de întoarcere sau un bilet dus-întors. Pentru a afla care sunt cerințele specifice, contactați serviciile consulare din țara respectivă.

Există mai multe țări ai căror resortisanți nu au nevoie de viză pentru a vizita UE pe o perioadă de maximum trei luni. Lista țărilor ai căror resortisanți au nevoie de vize pentru a călători în Irlanda diferă puțin de cea a altor țări ale UE.

Avertisment

Condițiile de intrare în Irlanda se bazează pe legislația națională și diferă de normele UE.

Alte documente

Nu uitați documentele de călătorie, asigurarea de sănătate și asigurarea auto.

Legislaţia UE

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Partajați această pagină: