Senest tjekket : 07/05/2018

Rejsedokumenter for borgere fra lande uden for EU

Storbritanniens beslutning om at aktivere artikel 50 i EU-traktaten: Mere information

Indtil videre er Storbritannien fuldgyldigt medlem af EU, og alle rettigheder og forpligtelser gælder fortsat i og for Storbritannien:

Krav om pas/visum

Hvis du som ikke-EU-borger ønsker at besøge eller rejse inden for EU, skal du have et pas:

og muligvis et visum. Anmod om et visum på konsulatet eller ambassaden for det land, du vil besøge. Hvis du får visum til et land i "Schengenområdet", har du automatisk ret til at rejse til andre Schengenlande. Hvis du har en gyldig opholdstilladelse fra et af Shengenlandene, svarer det til et visum. Du skal muligvis have et nationalt visum for at besøge lande, som ikke er med i Schengen.

Grænsevagter i EU-landene kan bede om yderligere dokumentation som f.eks. en invitation, bevis for indkvartering, en returbillet eller billet tur/retur. Find ud af de præcise krav ved at kontakte de lokale konsulære tjenester i det relevante EU-land.

Statsborgere fra en række lande behøver ikke visum for at besøge EU i op til tre måneder. Listen over lande, hvis statsborgere skal have visum for at rejse til Storbritannien eller Irland, er en anelse anderledes end for andre EU-lande.

Indrejsevilkårene i Storbritannien eller Irland byger på deres respektive nationale regler og er anderledes end EU-reglerne.

Andre dokumenter

Glem ikke dine rejse-, syge- og/eller bilforsikringsdokumenter

EU-lovgivning

Brug for information om reglerne i et bestemt land?

Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?

Kontakt de specialiserede hjælpetjenester

Del denne side: