Senest tjekket: 02/04/2022

Registrerede partnere

Hvis du er EU-borger og flytter til et andet EU-land for at bo, arbejde eller studere, gør EU-reglerne det lettere for din familie at følge med dig. Her kan du se, hvordan din registrerede partner kan flytte med dig.

Advarsel

Hvis du er EU-borger og aldrig har boet i et andet EU-land, er det dog de nationale regler, der gælder.

Hvis du er i et registreret partnerskab mellem personer af samme køn, skal dit værtsland give din partner opholdsret på samme vilkår som for enten registrerede partnere eller andre familiemedlemmer.

Hvis din partner er EU-borger

Ophold i kraft af egne rettigheder

Som EU-borger må din registrerede partner bo med dig i dit nye EU-land på samme vilkår som andre EU-borgere.

Hvis din partner arbejder, søger job, modtager pension eller studerer, kan du her læse om vilkårene og formaliteterne for:

Ophold som dit familiemedlem

Har din partner ikke planer om at arbejde, søge job, modtage pension eller studere?

Han eller hun kan stadig følge med dig som dit familiemedlem.

Visse EU-lande behandler registrerede partnerskaber på lige fod med ægteskaber. Hvis du flytter til et af disse lande, bør du undersøge reglerne og betingelserne for opholdsret for ægtefæller.

Andre EU-lande anerkender ikke registrerede partnerskaber på lige fod med ægteskaber. Hvis du flytter til at af disse lande, bør du undersøge reglerne og betingelserne for opholdsret for andre familiemedlemmer.

Læs mere om anerkendelse af registrerede partnerskaber i Europa.

Hvis din partner ikke er EU-borger

Visse EU-lande behandler registrerede partnerskaber på lige fod med ægteskaber. Hvis du flytter til et af disse lande, bør du undersøge reglerne og betingelserne for opholdsret for ægtefæller fra lande uden for EU.

Andre EU-lande anerkender ikke registrerede partnerskaber på lige fod med ægteskaber. Hvis du flytter til et af disse lande, bør du undersøge reglerne og betingelserne for opholdsret for andre familiemedlemmer fra lande uden for EU.

Læs mere om anerkendelse af civile partnerskaber i Europa.

EU-lovgivning

Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?

Kontakt de specialiserede hjælpetjenester

Del denne side: